Het probleem Credit Suisse? 5 keer zo groot als Lehman Brothers

De in opspraak geraakte Zwitserse bank Credit Suisse publiceerde dinsdagochtend haar jaarverslag. Dat zou normaal vorige week al zijn gebeurd, maar de publicatie werd uitgesteld na een telefoontje van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

Waarom is dit belangrijk?

De naam Credit Suisse duikt steeds vaker op wanneer wordt gesproken over 'de kanarie in de koolmijn' van de bankensector. Door een aaneenschakeling van schandalen, waaronder belastingontduiking en spionage, ligt de Zwitserse bank voortdurend onder vuur. Het zal dan ook niemand verbazen dat de aandelenkoers 95 procent lager noteert dan op haar hoogtepunt in 2007.

In het nieuws. Dinsdagochtend bevestigde Credit Suisse haar resultaten van 2022. Die laten een nettoverlies over het hele jaar zien van 7,3 miljard Zwitserse frank (7,4 miljard euro).

  • De aandelen Credit Suisse gingen bij opening van de beurs 5% lager. Ze bereikten een nieuw historisch dieptepunt, nadat de bank aankondigde "materiële zwakheden" te hebben gevonden in haar financiële rapportageprocessen voor 2022 en 2021.
  • Klanten haalden in het laatste kwartaal van 2022 meer dan 11
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer