Het leven zoals het is bij de superrijken: de zaak Babette Albrecht (Aldi)

In Duitsland probeert miljardaire Babette Albrecht fragmenten uit de bestseller ‘Meine Wäsche kennt jetzt Jeder’ van haar gewezen boezemvriendin Dorothee Achenbach te laten schrappen. Babette Albrecht, één van de erfgenamen van het Duitse Aldi-imperium, zegt in het boek van Achenbach in een verkeerd daglicht te worden gesteld.

Het is volgens Albrecht duidelijk dat het hoofdpersonage van het boek duidelijk op haarzelf is gespiegeld en tegelijk in verband wordt gebracht met belastingontduiking, inhaligheid en hooghartig gedrag.

Ook maakt het hoofdpersonage van het boek zich aan overspel schuldig met een figuur die lijkt geboetseerd op kunsthandelaar Helge Achenbach, echtgenoot van de schrijfster. De man werd in maart wegens fraude tot zes jaar cel veroordeeld.

Bestseller

De miljardaire daagde vorig jaar Achenbach al voor de rechter omdat de kunsthandelaars haar echtgenoot Berthold Albrecht enkele jaren eerder teveel zouden hebben aangerekend bij de aankoop van kunstwerken.

Berthold Albrecht had in minder dan vijf jaar tijd voor een bedrag van 120 miljoen euro kunstwerken en andere luxegoederen bij Achenbach aangekocht. De kunsthandelaars werden door de rechtbank verplicht een bedrag van 20 miljoen euro terug te betalen.

Berthold Albrecht overleed drie jaar geleden. Nadat haar man wegens fraude naar de gevangenis werd gestuurd, publiceerde Dorothee Achenbach haar boek, dat op korte tijd in Duitsland een grote beststeller werd. Hoewel Babette Albrecht in het boek niet bij naam wordt genoemd, zouden er volgens miljardaire overduidelijke verwijzigingen naar haar persoon kunnen worden opgemerkt. (mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20