Het hoofd van Siemens Energy stelt investeerders gerust, maar erkent de moeilijkheden van windenergie: “We hebben geen overheidsgeld nodig”

Vorige week verloor het aandeel Siemens Energy bijna 35 procent na de aankondiging van een zoektocht naar garanties van de Duitse overheid ter waarde van 15 miljard euro. Investeerders zagen dit als een teken van een bedrijf in nood. Gewezen CEO Joe Kaeser stelde maandag gerust door te verklaren dat Siemens geen behoefte heeft aan liquiditeit, maar aan garanties voor leningen om sterke groei in de komende jaren te waarborgen.

Waarom is dit belangrijk?

Duitsland bevindt zich midden in de energietransitie en vertrouwt sterk op hernieuwbare energiebronnen om zijn doelen te bereiken en het hiaat te vullen dat is ontstaan door de sluiting van kerncentrales. Het windenergiesegment kampt echter met aanzienlijke problemen, en dat geldt voor heel Europa.

Herstel van Siemens Energy

In het nieuws: Joe Kaeser, de CEO van Siemens Energy van 2013 tot 2021, slaagde erin investeerders gerust te stellen.

  • Het aandeel steeg vanochtend met bijna 17 procent, wat de grootste stijging in zijn geschiedenis betekende. Op moment van schrijven staat het aandeel nog steeds enkele procenten hoger.
  • De afgelopen week was erg moeilijk na onthullingen over gesprekken tussen het energieconcern en de Duitse regering om 15 miljard euro aan garanties te verk
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer