Hashtags gebruiken om werk te vinden? Gebruik deze technieken

Ben je van plan om gebruik te maken van hashtags tijdens je zoektocht naar een interessante job? Dat kan zeker de moeite waard zijn. Hashtags staan er namelijk om bekend zeer krachtige hulpmiddelen te zijn voor wat het vinden van nieuwe jobopportuniteiten betreft. Wanneer je vertrouwd bent met het gebruik van socialmediaplatformen zoals Facebook en Twitter, zal je ongetwijfeld ook wel weten hoe hashtags exact werken. Op het ogenblik dat er gebruik wordt gemaakt van een hashtag (die bestaat uit een # gevolgd door een woord of zin), kan je namelijk door erop te klikken alle posts terugvinden die betrekking hebben op dat onderwerp. Wil jij graag ontdekken wat nu precies de do’s-and-don’ts zijn voor wat het gebruik van hashtags betreft tijdens je zoektocht naar een nieuwe job? In dat geval ben je daarvoor hier aan het juiste adres.

Ontdek de hashtags waar bedrijven gebruik van maken

Wil je graag meer te weten komen over het bedrijf waarbij je van plan bent om te gaan solliciteren? In dat geval kunnen hashtags een niet onbelangrijke meerwaarde bieden. Veel bedrijven maken immers gebruik van specifieke hashtags die door het personeel veelvuldig worden gebruikt. Door het bekijken van die hashtags kan je heel wat informatie ontdekken die bijvoorbeeld van belang kan zijn voor je sollicitatie. Is er dus met name een specifiek bedrijf waar je graag voor zou willen gaan werken? In dat geval is het altijd de moeite waard om even te onderzoeken welke hashtags er door dat bedrijf precies worden gebruikt. Dat kan je werkelijk een schat aan waardevolle informatie opleveren.

Het vinden van beschikbare jobs

Bijzonder veel werkgevers maken gebruik van onder meer Facebook en Twitter, maar zelfs ook van Instagram om vacatures te plaatsen. Vaak wordt er daarbij gebruik gemaakt van verschillende hashtags die allen betrekking hebben op de vacature in kwestie. Het wordt omwille van die reden aangeraden om op socialmediawebsites te zoeken naar specifieke hashtags die betrekking hebben op de job waar jij naar op zoek bent. Wil je dat graag nog specifieker? Zoek dan op specifieke jobtitels, maar ook op bijvoorbeeld de locatie waarin je op zoek bent naar een job. Vergeet tijdens je zoektocht naar een geschikte job die voldoet aan jouw verwachtingen ook niet om gebruik te maken van LinkedIn. Ook dat socialmediaplatform beschikt vanaf nu over hashtags waarop kan worden gezocht.

Promoot je sollicitatie

Heb je er geen probleem mee om jouw sollicitatie op social media te plaatsen? In dat geval kan het interessant zijn om je sollicitatie via de verschillende socialmediaplatformen te promoten. Denk daarbij in het bijzonder aan LinkedIn. Vergeet bij het promoten van je sollicitatie niet om gebruik te maken van relevante hashtags. Die kunnen ervoor zorgen dat potentiële werkgevers jouw sollicitatie op de meest eenvoudige en efficiënte manier kunnen ontdekken.

4 interessante tips voor het gebruik van hashtags om werk te vinden

Ben jij ook van plan om gebruik te maken van hashtags voor het vinden van een nieuwe job? In dat geval zijn er verschillende, interessante tips waar je rekening mee kan houden. Wij hebben alvast vier belangrijke tips voor jou op een rijtje gezet in onderstaand overzicht.

1. Maak gebruik van bestaande, populaire hashtags

Wil je op de meest efficiënte manier gebruik maken van hashtags voor wat het vinden van een nieuwe job betreft? In dat geval wordt het sterk aangeraden om gebruik te maken van hashtags die reeds worden gebruikt en dus ingeburgerd zijn. Het creëren van nieuwe hashtags in de hoop dat ook andere mensen er gebruik van gaan maken, is vaak helemaal niet efficiënt.

2. Wees voorzichtig met de hashtags waarvan je gebruik maakt

In lijn met bovenstaande ligt het feit dat je er altijd goed aan doet om gebruik te maken van hashtags die betrekking hebben tot het bedrijf waar je mee geassocieerd wenst te worden. Een hashtag zoals #vacature is ongelofelijk algemeen en spreekt een zeer uitgebreide doelgroep aan. Dat kan positief zijn, maar wanneer je voor jezelf hebt uitgemaakt welk carrièrepad je wenst te bewandelen, is dat een flink stuk minder interessant. Beter is dan om bijvoorbeeld gebruik te maken van de hashtag #medischevacature. Op die manier geef je duidelijk aan dat je specifiek op zoek bent naar een vacature in de medische sector.

3. Maak uitsluitend gebruik van hashtags voor professionele content

Mensen gebruiken social media uiteraard niet alleen maar omwille van professionele, maar ook voor persoonlijke doeleinden. Daar is uiteraard niets mis mee, ware het niet dat beide zaken vaak door elkaar worden gehaald. Post je een foto van je huisdier? Voorzie die dan niet van een professionele hashtag. Dat wordt ongetwijfeld opgemerkt door je potentiële werkgever(s) en dat schept allesbehalve een positieve indruk.

4. Wees spaarzaam met het gebruik van hashtags

Ondanks het feit dat hashtags een belangrijke meerwaarde kunnen zijn tijdens je zoektocht naar een nieuwe job is het van cruciaal belang om er niet mee te overdrijven. Het laatste wat je namelijk wil, is dat je in elk LinkedIn-artikel een overvloed aan hashtags gebruikt. Selecteer twee of drie hashtags die in het bijzonder betrekking hebben op het artikel in kwestie. Alleen op die manier kan je voorkomen dat er een mengelmoes aan data ontstaat die uiteindelijk alleen maar voor verwarring kan zorgen.

Conclusie: wees aandachtig bij het gebruik van hashtags

Alle informatie in dit artikel heeft ongetwijfeld duidelijk gemaakt dat hashtags een zeer krachtig hulpmiddel kunnen zijn bij het vinden van een geschikte, nieuwe job. Het mag echter eveneens duidelijk zijn dat er aan het gebruik van hashtags ook niet onaanzienlijke risico’s zijn verbonden. Maak je er foutief gebruik van? Dan kan dat wel eens het volledig omgekeerde effect hebben. Denk dus goed na over welke hashtags je gebruikt en vooral wanneer je die gaat inzetten. Alleen op die manier kan je het maximale voordeel halen uit het gebruik van hashtags tijdens jouw zoektocht naar een geschikte job.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20