Hasbro maakt Mr. Potato Head genderneutraal

Speelgoedfabrikant Hasbro gaat het speeltje Mr. Potato Head genderneutraler maken. De plastic aardappel waar allerlei losse onderdelen zoals een neus, oren, ogen, een bril en een snor aan vast kunnen worden gemaakt, verliest zijn aanspreektitel en gaat verder door het leven als Potato Head.

De wijziging betekent niet dat het bedrijf geen mannelijke en vrouwelijke Potato Heads meer gaat verkopen. Wel komt er een familieset met twee volwassen aardappels en één baby-aardappel. Daarbij krijgen de aardappels 42 accessoires waarmee kinderen zelf kunnen bepalen welk geslacht de ouders hebben.

Lees ook: Nederlandse bedenkt genderneutraal kaartspel

Hasbro maakt Mr. Potato Head al sinds 1952 en heeft al eerder aanpassingen gedaan. Tot 1987 had de plastic aardappel een pijp als accessoire, maar die werd geschrapt om roken niet aan te moedigen. In 1992 paste Hasbro het levensverhaal van Mr. Potato Head aan. Toen kreeg de plastic aardappel een actievere levensstijl aangemeten en werd de Engelse term ‘couch potato’ geschrapt, waarmee iemand wordt bedoeld die het grootste deel van zijn tijd in de zetel zit.

Minder plastic

Hasbro gaat Potato Head ook op duurzamere wijze produceren. De aardappel wordt van plastic op plantaardige basis gemaakt en de verpakking zal minder plastic bevatten.

Speelgoedmakers proberen de laatste jaren een groter publiek aan te spreken. Zo zag Hasbro’s concurrent Mattel de verkopen van zijn Barbie-poppen stijgen toen het modellen met verschillende huidskleuren en lichaamstypes op de markt bracht.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20