Natuurkundige bij Harvard berekent dat er mogelijk talloze buitenaardse ruimteschepen in de buurt van ons zonnestelsel rondvliegen

Abraham ‘Avi’ Loeb, een natuurkundige bij Harvard die bekendstaat voor zijn bizarre voorspellingen, heeft berekend dat er triljoenen buitenaardse objecten in de buurt van ons zonnestelsel zouden kunnen rondvliegen. Een deel daarvan zou van technologische aard kunnen zijn, meent de onderzoeker.

Waarom is dit belangrijk?

Natuurkundigen zoeken al decennialang naar sporen van buitenaardse wezens. Hoewel daar tot nu toe geen tekenen van gevonden zijn, beweren sommige wetenschappers dat de kans mathematisch zeer groot is dat het universum krioelt van het leven.

De essentie: Loeb en co-auteur en Harvard-astronoom Carson Ezell berekenden in een studie, die nog niet aan een collegiale toetsing werd onderworpen, dat er zich tot wel vier triljoen (een vier met 18 nullen achter) objecten gelijkaardig aan de ruimterots Oumuamua in de buurt van ons zonnestelsel bevinden.

  • Dat lijkt op het eerste gezicht niet zeer interessant. Maar Loeb beweerde eerder dat Oumuamua, een rots van buiten ons zonnestelsel die voor het eerst in 2017 werd geobserveerd, mogelij
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer