Familie Sioen wil textielgroep van de beurs halen

De familie Sioen is van plan een overnamebod te lanceren op de aandelen van het gelijknamige textielbedrijf uit Ardooie die ze nog niet in haar bezit heeft.

Ze zou 23 euro per aandeel bieden, zo bevestigen het bedrijf en de familie donderdagnamiddag. Dat betekent dat de familie, die 65 procent van het kapitaal controleert, van plan is diep in de buidel te tasten of een pak leningen zal aangaan. De overige 35 procent van de aandelen zit bij de beleggers. Tegen deze prijs is dat pakket een kleine 160 miljoen euro waard.

‘De besprekingen bevinden zich in een stadium waarin er nog geen garantie kan worden gegeven dat er enige transactie zal plaatsvinden’, zo staat in een persbericht. ‘De raad van bestuur van Sioen Industries zal het voorstel zorgvuldig in overweging nemen, met behulp van een onafhankelijk expert.’

Familiebedrijven

De nakende operatie doet waarnemers denken aan de exit van Duvel Moortgat in 2013 of van VPK Packaging wat eerder. Ook toen ging het om familiebedrijven die de beurs vaarwel zegden.

Lees ook: Miljardairs halen hun bedrijf weer van de beurs. ‘Liever uit de schijnwerpers’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20