Markten:
Markten inladen...

MAANDAG 19 OKT

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Hamburgerketen gaat Le Pain Quotidien uitbaten in VS

Logo Business AM
Business

14/05/2020 | Ruben Van Lent | 2 min leestijd

Isopix

Aurify Brands, het bedrijf achter de hamburgerketen Five Guys, neemt in de VS de franchise op de restaurants van de bakkerijketen Le Pain Quotidien. Dat schrijft de Franstalige zakenkrant L’Echo.

Le Pain Quotidien speelde al langer met een plan om zijn Britse en Amerikaanse restaurants los te laten. De keten had gevraagd aan de managers van zijn Angelsaksische restaurants om zelf een toekomstplan op te stellen zonder de financiële steun van Le Pain Quotidien. Dat plan heeft in de VS nu vorm gekregen. De horecagroep Aurify zal de restaurants uitbaten. In het VK is er voor zover bekend nog geen akkoord bereikt.

De naam Aurify doet bij ons niet meteen een belletje rinkelen, maar de groep heeft de Amerikaanse rechten op het restaurantconcept Five Guys. Daarnaast baat het ook nog enkele broodjeszaken en kippenrestaurants uit. Five Guys heeft ook twee restaurants in België, meer bepaald in Brussel en Antwerpen, maar die vallen onder de Nederlandse groep FGE International.

Minder restaurants

De modaliteiten van de deal zijn niet bekend gemaakt, maar volgens L’Echo is het wel de bedoeling van Aurify om enkele Amerikaanse Pain Quotidiens te sluiten. Meer is er niet over geweten.

Woensdag raakte bekend dat Le Pain Quotidien moet reorganiseren. De coronacrisis heeft de groep geen goed gedaan. De schulden bedragen volgens de laatste jaarrekening 74 miljoen dollar (80 miljoen euro) en de keten dook 24 miljoen dollar in het rood in 2018. Hoofdaandeelhouder Cobepa neemt alle schulden over en stelt een nieuw plan op voor de Belgische en Franse markt.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo Business AM

Corona-alarm

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  39.948.934
 • Aantal
  doden
  1.113.102
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  222.253
 • Aantal
  doden
  10.413
KU Leuven test studenten zelf op coronavirus Icon
16:41

KU Leuven test studenten zelf op coronavirus

Leuvense studenten kunnen zich vanaf maandag laten testen op een coronabesmetting in een afnamecentrum dat het KU Leuven in samenwerking met de hogescholen speciaal...


Biden vs Trump
AMERIKAANSE VERKIEZINGEN
Volg het hier LIVE elke dag
Logo Business AM

Business AM | Stocks