Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 06 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Hamburgerketen gaat Le Pain Quotidien uitbaten in VS

Logo Business AM
Business

14/05/2020 | Ruben Van Lent | 2 min leestijd

Isopix

Aurify Brands, het bedrijf achter de hamburgerketen Five Guys, neemt in de VS de franchise op de restaurants van de bakkerijketen Le Pain Quotidien. Dat schrijft de Franstalige zakenkrant L’Echo.

Le Pain Quotidien speelde al langer met een plan om zijn Britse en Amerikaanse restaurants los te laten. De keten had gevraagd aan de managers van zijn Angelsaksische restaurants om zelf een toekomstplan op te stellen zonder de financiële steun van Le Pain Quotidien. Dat plan heeft in de VS nu vorm gekregen. De horecagroep Aurify zal de restaurants uitbaten. In het VK is er voor zover bekend nog geen akkoord bereikt.

De naam Aurify doet bij ons niet meteen een belletje rinkelen, maar de groep heeft de Amerikaanse rechten op het restaurantconcept Five Guys. Daarnaast baat het ook nog enkele broodjeszaken en kippenrestaurants uit. Five Guys heeft ook twee restaurants in België, meer bepaald in Brussel en Antwerpen, maar die vallen onder de Nederlandse groep FGE International.

Minder restaurants

De modaliteiten van de deal zijn niet bekend gemaakt, maar volgens L’Echo is het wel de bedoeling van Aurify om enkele Amerikaanse Pain Quotidiens te sluiten. Meer is er niet over geweten.

Woensdag raakte bekend dat Le Pain Quotidien moet reorganiseren. De coronacrisis heeft de groep geen goed gedaan. De schulden bedragen volgens de laatste jaarrekening 74 miljoen dollar (80 miljoen euro) en de keten dook 24 miljoen dollar in het rood in 2018. Hoofdaandeelhouder Cobepa neemt alle schulden over en stelt een nieuw plan op voor de Belgische en Franse markt.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Meest bekeken

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks