Hack een Tesla en win 630.000 euro

Denkt u dat u een Tesla kunt hacken? Het kan u veel geld opleveren. De autobouwer gaat de uitdaging aan om lekken in zijn systeem te vinden. Wie in de software van de Model 3 geraakt, krijgt 700.000 dollar (630.000 euro) en mag de auto mee naar huis nemen. Als u hem nog vertrouwt.

Dat kondigt de organisatie Zero Day Initiative (ZDI), die elk jaar het hackfestival Pwn2Own organiseert in Vancouver, aan op zijn website. Tesla neemt al voor de tweede keer deel aan het festival. Vorig jaar slaagde niemand erin een Tesla te hacken, maar geïnteresseerden krijgen een tweede kans.

De wedstrijd is onderverdeeld in verschillende rangen. Rang 1 is de zwaarste. Als u – in volgorde – de wifi, het infotainmentsysteem en tenslotte de autopilot kunt kraken, verdient u 500.000 dollar en de auto. Als u daarna nog kunt doordringen tot de kern van die systemen, kan de prijs verhoogd worden tot 700.000 dollar.

‘Grootste uitdaging ooit’

In rang 2 kunt u maximaal 500.000 dollar en de auto winnen. In rang 3 ligt de maximumprijs op 400.000 en u mag alleen bij bepaalde categorieën de auto meenemen.

Een woordvoerder van ZDI zegt aan het magazine Forbes dat dit ‘de grootste uitdaging’ is in de geschiedenis van Pwn2Own. Het zou ook een puntentotaal van 70 opleveren. Die punten zijn haast belangrijker dan de geldprijs. De zogenaamde Master of Pwn krijgt aan het einde van het event een beker, een jas, 65.000 extra punten en eeuwig respect van de ethische hackerscommunity.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20