Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 04 APR

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Guinness-producent ziet 2020 somber in door coronavirus

Logo Business AM
Business

26/02/2020 | Ruben Van Lent | 2 min leestijd

Isopix

Diageo, de Britse drankengigant die onder andere Guinness en Smirnoff bezit, waarschuwt voor zijn resultaten. Door het coronavirus covid-19 moeten veel cafés in China de deuren sluiten en dat zal op de winst wegen, klinkt het.

Het bedrijf gokt dat de operationele winst ongeveer 200 miljoen pond (237 miljoen euro) lager zal zijn dan verwacht. Ook de omzet zou 225 tot 325 miljoen pond lager zijn dan gepland, afhankelijk van wanneer de epidemie gaat liggen.

Cafés en restaurants

Covid-19 deed een schokgolf waaien door de wereld en dan vooral door China. Diageo stelt vast dat cafés en restaurants ‘over het algemeen gesloten zijn’ en dat er ‘een substantiële daling is in het aantal mensen dat gaat eten. We zagen een enorme verandering in januari en verwachten dat dit zeker voortduurt tot in maart. Daarna zien we een graduele verbetering die weer helemaal op peil is tegen het einde van het fiscale jaar.’ Voor Diageo eindigt dat op 30 juni.

China is een belangrijke markt voor Diageo. Zijn verkopen groeiden in China en Taiwan met 24 procent het voorbije kwartaal. Ook het schrappen van grote evenementen en een knik in het toerisme is slecht nieuws voor het bedrijf.

Diageo is niet de eerste die last heeft van covid-19. Heel wat andere bedrijven kondigden gelijkaardige bezorgdheden aan. Het jongste bedrijf was Coolblue, dat zijn prijzen moest verhogen door leveringsproblemen uit China.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton