Gucci schittert op beurs van Parijs

Kering, de moedergroep van onder meer het luxemerk Gucci, gaat woensdag 5 procent hoger op de Franse beurstabellen. Ook de Belgische beurs staat mooi in het groen. En in Frankfurt kan Wirecard nog eens pronken.

Het Franse Kering, dat erg actief is in China, maakte nochtans geen al te beste kwartaalresultaten bekend dinsdagavond. De omzet daalde met 43,5 procent en de winst ging zelfs 53 procent onderuit. Maar de internetverkoop ging er wel met 74 procent op vooruit.

Aan dat laatste trekt het luxeconcern zich op. Het ziet daar, in combinatie met de heropening van de Chinese winkels, bemoedigende signalen in voor de rest van het jaar. Het aandeel doet er 5 procent bij.

Staal en chips

In de Bel20 is de roestvrijstaalproducent Aperam de grote winnaar met een stijging van 3,2 procent. Solvay draagt de rode lantaarn na slechte resultaten. Het aandeel gaat 3,3 procent lager.

Buiten de Bel20 gaat de chipproducent Melexis er mooi op vooruit. Het bedrijf dat werd opgericht door ondernemer en politicus Roland Duchâtelet boekte een minder grote omzetdaling dan gevreesd en is ervan overtuigd dat het dieptepunt voorbij is. Beleggers volgen die boodschap blindelings en duwen het aandeel 4,6 procent hoger.

Failliete bedrijven

En dan nog een verrassing in Duitsland. Het zo goed als failliete Wirecard doet er bijna 5 procent bij. De voormalige fintechreus is nochtans helemaal van zijn voetstuk gevallen na een boekhoudschandaal. Ondertussen werd de CEO al twee keer opgepakt.

Aandelen van failliete bedrijven zijn wel vaker populair op het laatste moment. Zo ook het Amerikaanse Hertz. Eén verklaring daarvoor kan zijn dat jonge beleggers meer beleggen in goedkope aandelen sinds de transactiekosten afgeschaft zijn. Of meer ervaren beleggers proberen nog het laatste uit de kan te halen en snel nog even te cashen voor het bedrijf helemaal omvalt.

De brede Europese index EuroStoxx50 doet er 0,2 procent bij.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20