Groen licht voor overstap Infrabel-baas Lallemand

De raad van bestuur van de Franse spoornetbeheerder SNCF Réseau heeft het licht op groen gezet voor de aanstelling van Luc Lallemand. Hij kan dan overkomen van de Belgische tegenhanger, Infrabel, schrijft de Franse zakenkrant Les Echos.

Afgelopen weekend raakte bekend dat de Franse regering Lallemand voorgedragen had. Nu is het nog wachten op goedkeuring door de Franse transportregulator. Die wordt eind deze maand verwacht. De 53-jarige Lallemand zou dan in februari aan de slag kunnen in Frankrijk.

Helemaal onbekend is Lallemand niet bij de zuiderburen. Zo was hij onder andere al bestuurder bij Réseau ferré de France (RFF). Dat is de voorloper van SNCF Réseau. Ook bij Thalys, de uitbater van hogesnelheidstreinen tussen Frankrijk, België, Nederland en Duitsland, was hij al actief.

Lallemand studeerde aan de Hogere Zeevaartschool Antwerpen. Hij staat aan het hoofd van Infrabel sinds de opsplitsing van de NMBS in drie ondernemingen in 2005. Drie jaar eerder was hij tot financieel directeur van de NMBS benoemd, na gewerkt te hebben op verschillende kabinetten van socialistische ministers.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20