Maakt de goudprijs een comeback in 2023?

Goud kon in het voorbije jaar zijn historische reputatie van waardevaste belegging bij hoge inflatie niet waarmaken. Maar volgens kenners staan de sterren goed voor een remonte van het edelmetaal.

Waarom is dit belangrijk?

De torenhoge inflatie leidt tot een massale zoektocht naar beleggingen die hun waarde behouden op middellange termijn. Net nu crypto, het nieuwe goud, in een zoveelste crisis verzeild is, maakt het eeuwenoude origineel weer opgang.

De cijfers: Met ongeveer 1.758 dollar per ounce ligt de goudprijs ruim 3 procent lager dan een jaar geleden. De tijd dat goud structureel boven de magische grens van 2.000 dollar noteerde, dateert intussen al van augustus 2020.

Geen veilige haven meer? Die matige prestaties kunnen op het eerste gezicht verbazen, omdat goud al eeuwenlang als de ideale indekking tegen de geldontwaarding door inflatie gezien wordt.

  • Volgens die theorie is goud de meest waardevaste belegging en dus ee
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.