Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 06 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Google lost data over hoe goed landen lockdown opvolgen

Logo Business AM
Tech

03/04/2020 | Sofie Van Waeyenberghe | 3 min leestijd

isopix

Alphabet, het moederbedrijf van Google en Android, heeft rapporten vrijgegeven van de impact van de coronalockdowns in 131 verschillende landen.

De data van Google zijn wellicht de grootste set toegankelijke gegevens die overheden kunnen gebruiken. Om duidelijk te zijn over welke gegevens er gedeeld zijn, heeft Google de rapporten dan ook aan het publiek gedeeld.

De rapporten tonen kaarten die het verkeer op een bepaald moment weergeven aan busstations, winkels en andere bredere categorieën, vergeleken met vijf weken geleden, toen de eerste lockdowns ingingen.

Voor alle duidelijkheid: het gaat dus om geaggregeerde data, verzameld via smartphones, van mensen die hun locatie delen aan hebben staan.

België

In België, waar de lockdown slechts drie weken geleden van start ging, is er 84 procent minder passage in horeca- en entertainmentgebied, zoals winkels.

Er zijn ook 53 procent minder bezoeken aan supermarkten. Omdat veel mensen thuis werken, zijn die wel minder gespreid. Ongeveer de helft van de verplaatsingen naar het werk is weggevallen.

Daarnaast zijn er veel minder mensen in openbaarvervoerhubs te vinden. 76 procent van de passage in busstations, metrostations en dergelijke is weggevallen.

In Italië, een van de landen die het hardst geraakt is door het virus, is de passage in horeca en entertainmentgebieden, zoals restaurants en cinema’s, met 94 procent gezakt. Er wordt 63 procent minder naar het werk gegaan en 90 procent minder naar het park.

En elders?

Ook in de VS is het effect duidelijk zichtbaar. In Californië, de plek waar de eerste lockdown van start ging, kregen recreatieve plekken minder dan de helft van het volk over de vloer. In Arkansas, waar geen lockdown is, viel dat aantal met 29 procent.

Ter vergelijking: in Japan, waar de autoriteiten geen lockdown hebben afgeroepen, is slechts 9 procent van het woon-werkverkeer gestopt.

Source: Reuters


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks