Google investeert ruim 500 miljoen euro in Waals datacenter

De Amerikaanse techreus Google investeert ruim 500 miljoen euro om zijn datacenter in Saint-Ghislain (nabij Bergen) uit te breiden.

Daarnaast bevestigt de groep een stuk grond van 53 hectare te hebben gekocht in het Ecopôle-bedrijvenpark in Farciennes om er zijn zesde Belgische datacenter te bouwen, na eerdere mediaberichten daarover.

Google kwam in 2005 in ons land terecht met plannen voor een datacenter in het Henegouwse Saint-­Ghislain. Zestien jaar later telt die site van 90 hectare vier datacenters en is een vijfde op komst. Op de site van Saint-­Ghislain werken 350 mensen. Onrechtstreeks geeft Google werk aan zowat 1.000 mensen in ons land.

Sinds 2007 heeft Google zowat 2,3 miljard euro geïnvesteerd in zijn datacenter en de bijhorende infrastructuur in België, klinkt het donderdag in een persbericht. Met de nieuwste investering erbij, geeft dat een totale investering van bijna 3 miljard euro.

Meer
door businessam.be
Mijn Volglijst

Update: EBA: Europese banken staan er beter voor

04/12/2021 10:54

(ABM FN-Dow Jones) De grootste Europese banken hebben hun solvabiliteit, winstgevendheid en liquiditeit zien stijgen. Dit bleek vrijdag uit de laatste transparantie-oefening van de Europese bankautoriteit EBA.

Aan het einde van het tweede kwartaal stond de CET 1 ratio van de120 deelnemende banken op 15,8 procent. Dat is 0,8 procentpunt meer dan medio 2020. Fully loaded steeg het percentage van 14,7 naar 15,5 procent.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20