Markten:
Markten inladen...

MAANDAG 25 MEI

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Google investeert in België

Logo Business AM
Economie

04/06/2019 | Marc Horckmans | 2 min leestijd

Het internetbedrijf Google wil zijn datacenter in Saint-Ghislain, in de buurt van Bergen, verder uitbouwen. Het complex zal met een vierde eenheid worden uitgebreid. Met het project zou een bedrag van 600 miljoen euro zijn gemoeid. Google opende zijn datacenter in Saint-Ghislain tien jaar geleden. Inmiddels heeft het concern in zijn Henegouwse site al 1,6 miljard euro geïnvesteerd.

Deze nieuwe eenheid zou over twee jaar in gebruik genomen moeten worden. De bijkomende investering moet Google onder meer toelaten zijn capaciteit op het gebied van cloudopslag verder uit te breiden.

Google maakte twaalf jaar geleden bekend in Saint-Ghislain een datacenter te zullen bouwen. Daarmee was een investering gemoeid van 250 miljoen euro. Het datacenter werd twee jaar later in gebruik genomen. Een eerste uitbreiding volgde zes jaar geleden. Dat ging gepaard met een investering van 300 miljoen euro.

Vorig jaar werd een derde eenheid aangekondigd. Dat vergde van de Amerikaanse onderneming opnieuw een financiële inspanning van 250 miljoen euro. De site heeft 350 rechtstreeks banen gecreëerd. Google wijst er echter op dat zijn activiteiten ook een verdere tewerkstelling in de regio hebben ondersteund. Gewag wordt gemaakt van een totaal van 1.500 arbeidsplaatsen.

Google gaf destijds aan onder meer omwille van de beschikbare uitbreidingsmogelijkheden voor Saint-Ghislain te hebben gekozen. Inmiddels heeft de Henegouwse site van het bedrijf een oppervlakte van 85 hectare. Bovendien is er de nabijheid van het kanaal Nimy-Blaton. Dat biedt het concern de toegang tot het nodige water om zijn servers te koelen.

Google investeerde in de site vorig jaar ook 3 miljoen euro in de aanleg van een installatie zonnepanelen met een totale capaciteit van 2,8 megawatt. Frédéric Descamps, manager datacenter-facilities van Google, benadrukt dat de investering het engagement van Google in België aantoont.

Er is niet bekend hoeveel bijkomende banen deze nieuwe investering zal creëren.


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks