Google heeft een ‘ChatGPT-killer’: Gemini

Google werkt aan een geavanceerd AI-systeem genaamd Gemini, dat superieur zal zijn aan het systeem achter OpenAI’s ChatGPT. Dat zegt Demis Hassabis, medeoprichter en CEO van DeepMind, het AI-lab van Google.

Waarom is dit belangrijk?

In 2016 versloeg het kunstmatige intelligentieprogramma AlphaGo van Google's DeepMind AI-lab een kampioenspeler van het bordspel Go, wat toen als een historische gebeurtenis werd beschouwd. Nu werkt DeepMind aan een nieuw AI-systeem genaamd Gemini, dat gebruik maakt van technieken uit AlphaGo en de krachtige taalmogelijkheden van modellen zoals GPT-4.

In het nieuws. In een interview met Wired, laat Hassabis zich lovend uit over Gemini, dat nog in ontwikkeling is. Het gaat om een omvangrijk taalmodel dat vergelijkbaar is met GPT-4. Wel zal dat over superieure capaciteiten beschikken, zoals planning en probleemoplossing.

Gemini kan complexere taken uitvoeren dan ChatGPT

  • DeepMind streeft ernaar de grenzen van taalmodellen te verleggen door ze in staat te stellen complexere taken uit te voeren. Ook wil het meer inzicht te krijgen in de
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.