Google gaat kantoren in Polen openstellen om Oekraïense vluchtelingen te steunen

De techgigant Google heeft in een persmededeling laten weten kantoorruimtes in Polen ter beschikking te stellen van Oekraïense vluchtelingen.

Volgens de meest recente cijfers van de Poolse douane is het aantal Oekraïense vluchtelingen in het land al opgelopen tot bijna 1 miljoen. Alleen al op zaterdag staken 129.000 mensen de grens over, melden de autoriteiten. De afgelopen dagen doken er dan ook veel beelden op van Polen die de Oekraïense vluchtelingen opvangen.

Techgiganten schieten te hulp

Ook de techgiganten laten zich tijdens deze crisissituatie van hun beste kant zien. Eerder schreven we al dat Uber gratis ritten aanbiedt aan mensen die Oekraïne willen ontvluchten. Airbnb beloofde dan weer dat het gratis onderdak zal bieden aan 100.000 Oekraïense vluchtelingen.

Google liet vorige week op zijn beurt weten dat het 25 miljoen dollar aan hulp biedt. Het bedrijf gaat nu nog een stapje verder. De techgigant zal zijn Startups Campus in Warschau gebruiken als een ruimte voor lokale, niet-gouvernementele organisaties om juridische en psychologische diensten te verlenen aan vluchtelingen.

Overname wolkenkrabbers Paul Gheysens

“Naarmate de behoeften van de oorlogsslachtoffers veranderen, zullen we andere manieren zoeken waarop we kunnen helpen”, aldus Google.

Google, dat 15 jaar geleden zijn eerste Poolse kantoor opende, heeft kantoren in twee Poolse steden: Warschau en Wroclaw. In totaal werken er meer dan duizend mensen in die kantoren, waaronder 600 ingenieurs en software-ingenieurs. Het bedrijf heeft overigens 583 miljoen euro betaald om twee wolkenkrabbers in de Poolse hoofdstad Warschau van vastgoedmagnaat Paul Gheysens over te nemen.

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20