583 miljoen euro voor 2 wolkenkrabbers: Ghelamco tekent voor grootste transactie ooit in Oost-Europese kantorenmarkt met verkoop aan Google

Vastgoedmagnaat Paul Gheysens heeft in de Poolse hoofdstad Warschau twee wolkenkrabbers verkocht aan Google. De verkoopprijs bedraagt 583 miljoen euro. Het gaat om de grootste transactie ooit in de kantorenmarkt in Centraal- en Oost-Europa. 

De verkoop omvat twee 130 meter hoge wolkenkrabbers die deel uitmaken van het The Warsaw HUB-complex in de wijk Wola in de Poolse hoofdstad.

Ghelamco, het bedrijf van de familie Gheysens, blijft eigenaar van de derde, lagere toren van het complex – een 86 meter hoog gebouw aan de Daszyńskiego-rotonde, waarin de hotels Crowne Plaza en Holiday Inn Express zijn gevestigd.

Google is al meer dan 15 jaar actief in Polen en heeft er meer dan duizend mensen in dienst, waaronder 600 ingenieurs en software-ingenieurs. Dankzij de aankoop komt er ruimte voor 2.500 medewerkers, met het potentieel voor verdere ontwikkeling.

Het bedrag dat Google heeft betaald voor de overname van de kantoorpanden is gigantisch. Het gaat om maar liefst 2,7 miljard zloty of 583 miljoen euro volgens de wisselkoers op de dag van het sluiten van het contract.

De verkoop van The Warsaw HUB is de grootste afzonderlijke kantoortransactie in de geschiedenis van de Poolse markt en Centraal- en Oost-Europa. 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20