Google brengt opvallende wijziging aan in zoekresultaten

Google neemt afscheid van het zogenaamde ‘eindeloos scrollen’ bij zoekresultaten. In plaats daarvan kan je opnieuw handmatig klikken naar een volgende pagina. De wijziging is meteen van kracht op desktop en zal later ook op mobiel zoeken doorgevoerd worden.

In het nieuws: Google heeft in een opmerkelijke ommekeer een aanpassing van enkele jaren geleden teruggedraaid. In oktober 2021 voerde het het eindeloze scrollen bij mobiele zoekresultaten in en in december 2022 volgende deze lay-out ook bij zoekresultaten op desktop. Nu gaat het bedrijf dus terug naar het systeem van handmatig doorklikken naar de volgende pagina om meer zoekresultaten te zien. Dit systeem is vooral bekend door de lange “Gooooooooogle” onderaan zoekresultaten. Het nieuws over die geplande wijziging is bevestigd door een woordvoerder van Google zelf aan de website Search Engine Land.

  • Dit nieuwe – of oude – systeem is al vanaf 25 juni terug ingevoerd bij wie Google gebruikt op een desktop. Op smartphones en tablets zal de aanpassing er komen “in de komende maanden”.

Sneller en beter

De aanpassing komt er volgens Google om twee redenen.

  • Zoekresultaten zouden over het algemeen veel sneller getoond worden met het systeem van handmatig klikken voor een volgende pagina.
  • Daarnaast ontdekte Google dat het eindeloos tonen van nieuwe zoekresultaten niet voor meer tevredenheid zorgde bij zijn gebruikers.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.