Goedkope tablet moet klanten aan Amazon binden

Amazon lanceert een nieuwe versie van zijn Fire HD 10-tablet. De goedkope tablets moeten gebruikers naar de andere Amazon-diensten leiden.

De nieuwe Fire HD 10 krijgt een betere processor, die het toestel 30 procent sneller maakt dan de versie van vorig jaar. Dankzij de toegevoegde USB-C-poort laadt die nog sneller op. Virtuele assistent Alexa is eveneens van de partij. U kunt Alexa vragen om video of muziek op de tablet te starten, nieuwsberichten voor te lezen of applicaties op te starten. De tablet werkt naadloos samen met de andere smart devices die Amazon aanbiedt.

De tabletstrategie van Amazon blijft dezelfde: de toestellen verkopen aan lage prijzen en zo klanten binnentrekken in het ecosysteem. De Fire HD dient als portaal naar Amazon-diensten zoals Music, Prime Video en Kindle. Amazon hoopt dat de consumenten dan via hun tablet films, boeken of andere online aankopen doen. Op het scherm om de tablet te ontgrendelen toont Amazon ook reclame.

De Fire HD 10 is vanaf 30 oktober te koop en kost 149,99 dollar (32 gigabyte opslagruimte) of 189,99 dollar (64 gigabyte opslagruimte). Hoewel Amazon zijn tablets ook in ons land verkoopt, zal de Fire HD 10 hier nog niet meteen verkrijgbaar zijn.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20