Markten:
Markten inladen...

WOENSDAG 15 JUL

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Goedkope OnePlus krijgt de naam OnePlus Nord

Logo Business AM
Tech

30/06/2020 | Florian Callens | 3 min leestijd

Pete Lau, de stichter-CEO van het Chinese smartphonemerk OnePlus - Isopix

OnePlus heeft eindelijk bekendgemaakt hoe zijn nieuwe goedkopere smartphone zal heten: OnePlus Nord. Deze smartphone moet ‘de premium OnePlus ervaring toegankelijk maken voor meer gebruikers’.

In het nieuws: Dat OnePlus binnenkort eindelijk weer met een goedkopere smartphone gaat komen, was al langer duidelijk. De naam was dat niet. Na veel speculatie – onder andere 8 Lite en Z werden foutief voorspeld als naam – blijkt gekozen te zijn voor OnePlus Nord.

‘We zijn enorm trots op onze producten en zullen technologisch toonaangevende flagshipmodellen blijven maken voor onze gebruikers. Maar nu zijn we verheugd om de OnePlus-ervaring met nog meer gebruikers over de hele wereld te delen via deze nieuwe productlijn’, legt OnePlus-CEO Pete Lau uit in een mededeling.

Wat is de OnePlus Nord? Heel veel details over wat we mogen verwachten van de OnePlus Nord zijn nog niet bekendgemaakt, maar er duiken wel regelmatig geruchten op.

 • De bedoeling van OnePlus is terug te gaan naar dat waarmee het voor hen allemaal begon: goedkope smartphones die op heel wat vlakken qua specs kunnen wedijveren met de duurdere toestellen op de markt.
  • De eerste OnePlus One uit 2014 was heel wat goedkoper dan de toenmalige flagships van andere merken. Sindsdien worden de modellen ieder jaar duurder. Zo betaal je voor de goedkoopste versie van de OnePlus 8 al 699 euro.
  • Hoeveel de OnePlus Nord zal kosten, is niet geweten. De meest recente berichten spreken van een bedrag van 399 en 499 euro voor twee verschillende modellen.
 • Het toestel zou de Snapdragon 765G krijgen als processor en daarmee compatibel zijn met 5G.
 • Er is 128 GB intern geheugen en 6 GB RAM.
 • Het OLED-scherm zou 6,55 inch groot zijn en krijgt waarschijnlijk een verversingssnelheid van 90 Hz.
 • De batterij lijkt rond de 4.000 mAh groot te worden met fast charging tot 30 W.
 • De smartphone lijkt een 48 megapixel hoofdcamera te krijgen met daarnaast een 16 MP wijde camera.
 • Naar alle waarschijnlijkheid wordt de OnePlus Nord voorgesteld op 10 juli tijdens een lanceringsevent in India. Daarna komt hij ook naar de Europese markt, al is nog niet bekend wanneer dat zal zijn.

Source: 8AM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘Een politicus die in 2021 aan de macht komt, gaat naar een feestje dat afgelopen is. Er valt niets anders meer te doen dan de afwas.’

Denker Yuval Harari
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Yuval Harari

‘Een politicus die in 2021 aan de macht komt, gaat naar een feestje dat afgelopen is. Er valt niets anders meer te doen dan de afwas.’

Denker Yuval Harari
Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen.’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

‘De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.’

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

‘Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.’

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

‘Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.’

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Logo Business AM

Business AM | Stocks