Goedkope iPhone gaat in februari in productie

Er komt een nieuwe, goedkopere iPhone aan en die zal vanaf februari geassembleerd worden. Dat weet persagentschap Bloomberg.

Meer camera’s, meer gadgets en een hogere prijs: de laatste voorstellingen van de nieuwe iPhone lieten zich ietwat voorspellen. Maar nu 5G-technologie eraan komt, wil Apple een groter aandeel van de smartphonemarkt aansnijden. Dat betekent: de prijs laten zakken.

Het bedrijf uit Cupertino zou de nieuwe iPhone al in maart kunnen voorstellen, zeggen bronnen aan Bloomberg. De smartphone zou gemaakt worden bij de Taiwanese Hon Hai Precision, Pegatron en Wistron. Die eerste maakt al onderdelen voor de iPhone.

IPhone SE

Dit zou de eerste low-cost iPhone zijn sinds Apple de iPhone SE op het grote publiek losliet. Hij zou er naar verluidt uitzien als de iPhone 8 uit 2017 en krijgt een scherm van 4,7 inch. De iPhone 8 is trouwens nog steeds verkrijgbaar.

Wordt nog verwacht: Touch ID in de home-knop, in plaats van een vingerafdrukherkenning die in het display zit. Face ID zou verdwijnen maar de goedkopere iPhone zou in ruil wel dezelfde snelle processor krijgen als de iPhone 11.

Groeien in India

De iPhone 11 was totnogtoe de enige iPhone die als flagship-phone op de markt kwam en goedkoper was dan zijn voorganger. Dat bleek een goede zet. Zeker in India zou dat Apple een voordeel moeten opleveren, daar blijken iPhones net door hun prijskaartje net moeilijk te verkopen. Nochtans is India een immense groeimarkt.

Er komen een reeks nieuwe iPhones aan in 2020, weet Bloomberg. 5G-verbinding, snelle processoren en 3D-camera’s zouden daar de sleutelwoorden zijn

De techgigant hoopt dat de nieuwe iPhones ook opnieuw groei betekenen. De doelstelling voor 2020 is het verschepen van meer dan 200 miljoen telefoons. De opvolger van de SE moet daar een belangrijke rol in spelen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20