Goedkoop op Vakantie in 50 stappen!

 

Voordat de meeste mensen hun vakantie boeken, gaan ze eerst op zoek naar de beste deals en vergelijken dan ook een heleboel aanbiedingen, accommodaties en reisorganisaties voor ze definitief een boeking uitvoeren. Maar dat ze ook tijdens hun vakantie op talloze manieren geld kunnen besparen, is voor de meeste vakantiegangers aanzienlijk minder vanzelfsprekend, of zelfs volledig onbekend. Voor deze mensen hebben we een 50-tal manieren op een rijtje gezet om geld te besparen tijdens een vakantie.

Besparen op eten op vakantie

schermafbeelding-2016-09-20-om-12-43-40Eten in een restaurant, hotel of andere eetgelegenheid op vakantie kost je over het algemeen een groot deel van je vakantiebudget. Hier kun je echter gemakkelijk verandering in brengen door een paar simpele maatregelen te treffen.

 1. Plan vooraf je maaltijden en beslis dus al wat je wilt gaan eten voordat je daadwerkelijk op stap gaat. Niet alleen weet je dan zeker dat je bij een eetgelegenheid zult belanden waar gerechten op het menu staan die je lekker vindt, maar ook dat het menu betaalbaar is. Vaak zul je na even zoeken een eetgelegenheid vinden waar zowel voordelige als zeer smakelijke maaltijden op de kaart zijn gezet.
 2. Gebruik gratis apps om voordeeltjes en kortingen te vinden en geniet op die manier van kortingen op je lunch of diner tijdens een vakantie. Vaak proberen de wat minder bekende bedrijven zo meer bekendheid te krijgen bij het grote publiek en bieden klanten gratis drankjes en zelfs voordelige maaltijden of arrangementen aan.
 3. Bereid zelf een maaltijd, zelfs als je op vakantie bent, kan dat niet alleen leuk, maar zeker ook erg voordelig zijn. Je kunt in dat geval niet alleen veel geld besparen, maar tevens de producten uit de streek leren kennen. Zo sla je dus probleemloos twee vliegen in één klap.
 4. Eet geen betaald ontbijt in een hotel want deze zijn in de regel veel duurder, en soms zelfs van een minder goede kwaliteit, dan wanneer je gaat ontbijten in een nabijgelegen café of bistro. Met een beetje geluk leer je zo bovendien de plaatselijke ontbijtgewoontes wat beter kennen.
 5. Eet een grotere lunch, en slechts een beperkt diner. De meeste lunches zijn immers veel voordeliger dan diners. Daarbij komt verder nog dat lunches in veel gevallen ook gezonder zijn dan het warme avondeten.
 6. Eet met korting door bonnen te verzamelen voordat je op vakantie gaat, of die je aantreft in je accommodatie. Door van dergelijke kortingsacties gebruik te maken kun je als gauw een flink bedrag van de totale voedingrekening afsnoepen of voor gereduceerd tarief een restaurant, of een bepaalde keuken, uitproberen dat je nog niet eerder hebt bezorgd.
 7. Scoor een voordelig, of zelfs gratis, maaltijd door wat overgebleven brood te vragen bij het restaurant waar je zojuist hebt gegeten. Vaak zal dit brood anders toch bij het afval belanden. Met een beetje geluk je op deze manier zelfs een volledige maaltijd bij elkaar sprokkelen en die smaakt vast fantastisch.
 8. Wanneer je tot een bepaalde doelgroep behoort, kun je forse kortingen krijgen als je uit gaat eten. Hierbij kun je denken aan kortingen voor ouderen, studenten en leden van bepaalde organisaties. Door te bewijzen dat je tot een doelgroep behoort, kun je bij sommige eetgelegenheden een aantrekkelijke korting, een presentje of een andere leuke actie in de wacht slepen. In het bijzonder studenten doen er verstandig aan om hun studentenkaart altijd bij zich te dragen, zelfs als ze op vakantie gaan.
 9. Ook bepaalde lidmaatschappen kunnen je geld besparen tijdens je vakantie omdat je hiermee soms tegen gereduceerd tarief een maaltijd of tussendoortje kunt kopen. Toch zijn er nog altijd een heleboel mensen die weten dat ze, naast de talloze lidmaatschapspassen en klantenkaarten, ook aanzienlijke voordelen en leuke acties in hun portemonnee hebben zitten.

Besparen op vervoer op vakantie

schermafbeelding-2016-09-20-om-12-43-59Op het moment dat je in Europa reist, is het altijd aan te bevelen om vooraf na te gaan of je gebruik kunt maken van voordelige combitickets voor de trein, bus, metro en tram.

 1. Reis meerdere dagen met korting. Veel vervoersbedrijven bieden reizigers bovendien de mogelijkheid om tickets aan te schaffen die meerdere dagen onbeperkt gebruikt kunnen worden.
 2. Neem alleen een taxi als openbaar vervoer niet mogelijk is en bespaart aanzienlijk bedragen op je vervoersbudget. Bovendien loop je dan niet het risico om af te worden gezet door een chauffeur die woekertarieven in rekening brengt of je langs allerlei omwegen naar je bestemming vervoert.
 3. Kies voor een nachtelijk reis per trein of vliegtuig en bespaar enorm veel geld op je vervoerskosten. Zeker als je van plan bent om lange afstanden te gaan reizen, zijn nachttreinen en –vluchten een ideale oplossing. Je bespaart immers niet alleen op vervoerskosten, maar eveneens op de kosten van een overnachting in bijvoorbeeld een hotel of pension. De nacht breng je dan slapend door in het vervoermiddel zodat je volgende dag op tijd (en fris en fruitig) je kunt storten op je vakantieactiviteiten. Soms moet je echter wel even wennen aan deze manier van slapen, maar de financiële voordelen zijn het proberen zeker waard.
 4. Reis met een minder snel vervoersmiddel, op momenten dat een trein- of vliegreis te kort is om te kunnen slapen. In dat geval kun je bijvoorbeeld kiezen om per nachtbus te reizen en gedurende de rit je nachtrust te pakken. Het feit dat je dan uren onderweg bent, maakt dan immers niet veel uit, maar bespaart wel geld van een doorgaans duurder trein- of vliegticket.
 5. Gebruik je eigen auto om op je vakantiebestemming te komen, in plaats van het vliegtuig. Zo kun je, als de vliegreis slechts kort is, niet alleen veel geld, maar zeker ook tijd besparen. Behalve de tijd dat je daadwerkelijk aan het vliegen bent, dien je immers ook rekening te houden met de tijd die het kost om in- en uit te checken en te boarden. Door zelf achter het stuur te kruipen, kun je dan even snel, of sneller, aankomen op je vakantieadres. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over de meegenomen hoeveelheid bagage en het vinden van vervoer ter plaatse.

Besparen op winkelen op vakantie

Wanneer je op vakantie gaat, dan un je soms aanzienlijke bedragen besparen door handig inkopen te doen onderweg.

 1. Tax free winkelen kun je vandaag de dag op het gros van alle internationale luchthavens. Door hier bepaalde producten, zoals parfum en andere luxe goederen, te kopen, zul je meestal nog steeds diep in de buidel moeten tasten, maar vergeleken met een reguliere aankoop het hetzelfde product veel goedkoper uit zijn.
 2. Soms kun je (een deel) van de geheven belasting terugvragen als je een aankoop hebt gedaan op vakantie. Om deze omzetbelasting terug te krijgen, moet je in de regel wel één of meerdere formulieren in moeten vullen en deze als bewijs gebruiken dat bepaalde aankopen aan boord gedaan zijn. Het geld zal dan direct, of via een bankoverschrijving, aan je terug worden gegeven.

schermafbeelding-2016-09-20-om-12-44-31Besparen op vakantievluchten

Een groot aantal vakantieganger kiezen het vliegtuig naar hun bestemming te vliegen. Maar nog altijd weten niet alle reizigers dat je ook op de kosten van een vliegreis kunt besparen.

 1. Vliegtickets boeken via een voordelige website kan je vakantiebudget behoorlijk positief beïnvloeden. Vaak zijn er namelijk erg voordelige tickets te koop op zogenaamde discounterwebsites. Je dient soms wel rekening te houden met gebruikskosten van enkele euro’s en het feit dat je vlucht met één of meerdere tussenstops kan verlopen. De reden voor deze tussenstops wordt veroorzaakt doordat er goedkope tickets zijn gekocht bij de verschillende luchtvaartmaatschappijen. In bepaalde gevallen kun je extra korting krijgen op vliegtickets als je een promotiecode in kunt zetten bij de aankoop ervan.
 2. Bekijk of een retourticket voordeliger is dan een enkele reis. Soms is het zelfs voordeliger om twee retourtickets aan te schaffen. Op de heenreis kun je dan de terugvlucht achterwege laten en tijdens de terugvlucht zal de heenreis niet gebruikt worden.
 3. Neem niet te veel bagage mee en voorkom dat je extra moet betelan voor allerlei onnodige spullen die je meeneemt. Neem echter wel een ruime tas mee als handbagage en stop daar spullen in die je liever niet in het bagageruim van het vliegtuig kunt, of wilt vervoeren. Spullen die je niet per se nodig hebt, of op je vakantiebestemming ook kunt kopen, kun je doorgaans dan ook beter thuislaten.
 4. Draag oude(re) kleding op het moment dat je van plan bent om op vakantie een nieuwe garderobe aan te schaffen, of de bestaande uit te breiden. Op de terugreis zul je dan minder snel in de problemen komen en een bagagetoeslag moeten betalen.
 5. Plan de aankomst en het vertrek op dezelfde luchthaven. Dit is in de regel veel goedkoper dan dat je op verschillende vliegvelden een enkele vlucht boekt. Je bespaart dan niet alleen op de kosten van de vliegtickets, maar in de regel op de vervoerskosten.
 6. Sta niet direct negatief tegenover vluchtonderbrekingen of overstappen. Uiteraard zal een directe vlucht het meeste comfort met zich meebrengen, maar ook onderbroken vluchten kunnen zeker bepaalde (financiële) voordelen hebben.
 7. Probeer om van een tussenstop een nieuwe reisbestemming te maken als je toch van plan bent beide landen te bezoeken. De meeste luchthavens zullen namelijk soms met een voordelig tarief werken nadat je enkele dagen op een tussenstop hebt verbleven. Dikwijls is het dan namelijk niet nodig om een andere vlucht te boeken, alleen de dag van vertrek zal afwijkend zijn.

Besparen op je vakantieverblijf

Veel mensen realiseren zich niet of nauwelijks dat ze bergen geld betalen om in een kleine hotelkamer te kunnen verblijven. Tijdens een vakantie wordt er immers vaak niet op de kosten gelet, laat staan erop beknibbeld. Toch kun je aardig wat geld besparen als je handig te werk gaat bij het boeken van een vakantieverblijf.

 1. Door een verblijf in de buurt van een grote stad te kiezen, kun je de verblijfskosten vaak aardig laten kelderen, terwijl je aan comfort niet hoeft in te boeten of er zelfs op vooruit gaat. De vervoerskosten naar de stad toe zal in de regel in het niet vallen bij het bedrag dat je op deze manier op je verblijfskosten weet te besparen.
 2. Woningruil met vakantieganger op je vakantiebestemming is niet alleen bijzonder leuk, maar zeker ook een stuk goedkoper dan wanneer je in een hotel verblijft in dezelfde plaats. Bovendien ben je doorgaans van alle gemakken voorzien en weet je zeker dat, tijdens je afwezigheid, ook op je eigen huis wordt gepast.
 3. Probeer bij een hotel een upgrade, of zelfs een gratis overnachting, los te peuteren. Je kunt dit doen door contact op te nemen met een kleinere hotelketen en hen te vragen om deze extra’s omdat je overweegt om je verblijf te verlengen. Dit kan je verblijfsbudget aanzienlijk laten stijgen.
 4. Overweeg een vakantiewoning, in plaats van een hotel, als je langere tijd op eenzelfde plaats wilt verblijven. Niet alleen bieden deze woningen meestal veel meer comfort, maar ook zullen de prijzen over het algemeen een stuk gunstiger uitvallen.
 5. In plaats van twee aparte hotelkamers boeken, kun je wellicht een twee kamer suite overwegen. Helaas worden dit soort suites niet in elk hotel aangeboden, maar even zoeken kan soms de moeite meer dan waard zijn. Je kunt immers flink besparen op je verblijfsbudget tijdens een vakantie. Daarnaast biedt een dergelijke suite doorgaans ook meer privacy en dat is vooral prettig als je met twee koppels, of met een gezin met kinderen op reis bent. Je hoeft dan immers niet samen één slaapkamer te delen.

Besparen op vreemde valuta op vakantie

Veel mensen beseffen niet, of slechts voor een deel, dat de geldende wisselkoersen je vakantiebudget behoorlijk kunnen beïnvloeden. Door verstandig om te gaan als je in vreemde valuta moet betalen, kun je dan ook aardig wat euro’s in je eigen zak houden.

 1. Pas je reisbestemming aan op de geldende wisselkoersen, als je toch geen voorkeur hebt voor een bepaalde plaats. Wisselkoersen kunnen immers flink uiteenlopen en je dus ook geld helpen besparen.
 2. Bij het wisselen of het opnemen van contant geld dien je rekening te houden met een vermeerdering met een zekere wisselkoers. Veel wisselingkantoren hanteren doorgaans namelijk een erg ongunstige wisselkoers en dien je dan ook zoveel mogelijk te vermijden als je op vakantie held wilt wisselen buiten de Eurozone. Bij voorkeur zoek je vooraf online informatie over de meest gunstige, en uiteraard betrouwbare, wisselkantoren in de buurt van je vakantieverblijf.
 3. Check op lokale websites de meest recente wisselkoersen. Op deze websites vind je niet alleen de aanwezige wisselkantoren, maar ook vaak de meest recente wisselkoersen die zij hanteren. Door de snelle verandering van de wisselkoersen, kan het bijvoorbeeld voordeliger zijn om geld op te nemen aan een geldautomaat.

Besparen op een huurauto op vakantie

schermafbeelding-2016-09-20-om-12-45-47Indien je niet met je eigen auto op vakantie gaat, is het soms toch erg handig om een wagen ter beschikking te hebben. Een huurauto is in dat geval een uitstekende oplossing, maar ook één waar je aardig wat euro’s mee kunt besparen als je de volgende tips ter harte neemt.

 1. Maak een bewust keuze als je een auto huurt op vakantie. Er zijn namelijk niet alleen bedrijven waar je een auto kunt huren om deze later op een ander adres weer terug te brengen, maar eveneens autoverhuurders die slechts één locatie gebruiken voor het verhuur en de inname van een wagen. Zodra je de huurauto ook op andere locaties terug kunt brengen, dan dien je rekening te houden met een aanzienlijk hogere huurprijs dan wanneer de auto weer op hetzelfde adres moet worden afgeleverd.
 2. Een zogenaamde autoverhuurverzekering afsluiten als je van plan om op vakantie in een huurauto te gaan rijden, is absoluut aan te bevelen om problemen achteraf te voorkomen. Vaak zit een dergelijke verzekering bij het gebruik van bepaalde kredietkaarten zelfs inbegrepen. Het enige wat je in dat geval hoeft te doen is de huur van de auto betalen met behulp van deze kaart om gedurende de huurperiode van de dekking te kunnen profiteren.
 3. Neem je navigatiesysteem mee op vakantie Wanneer je met je auto op vakantie gaat, dan doe je er zeker verstandig aan om je navigatiesysteem klaar te leggen. Maar eveneens als je een huurauto wilt gaan gebruiken op je vakantiebestemming, dan kan je eigen navigatiesysteem een handig hulpmiddel zijn. Bovendien hoef je dan geen meerprijs te betalen aan de autoverhuurder om een dergelijk systeem in de huurauto te krijgen.
 4. Bekijk vooraf of je al dan niet een autostoeltje voor een kind moet huren, of dat het voordeliger is om er zelf één mee te nemen. Hierbij moet je echter wel rekening houden met de tarieven die een luchtvaartmaatschappij rekent voor extra bagage. Je zul beide kostenposten tegen elkaar af moeten wegen om erachter te komen wat het meest voordelig is om te doen, en dus het meeste geld te besparen tijden je vakantie.
 5. Het regelmatig afvullen van de brandstoftank van een huurauto kan je eveneens geld besparen. De brandstofprijzen die je bij een tankstation aantreft zullen immers lager zijn dat de kosten die een autoverhuurder je aan zal rekenen als je de huurauto terugbrengt.
 6. De grootte van de huurauto zal eveneens de grootte van het prijskaartje bepalen. Om geld te besparen op de kosten van een huurauto kun je dus beter een wat kleinere wagen kiezen. Vaak hoef je immers op tochtjes tijdens je vakantie niet al je bagage mee te nemen en heb je meer dan voldoende ruimte in een kleiner voertuig. Een ander voordeel van een minder grote huurauto is het lagere brandstofverbruik, en dus lagere kosten, aan het einde van de huurperiode.

Besparen door het zoeken naar alternatieven op vakantie

schermafbeelding-2016-09-20-om-12-46-05Op het moment dat je niet al te kieskeurig bent tijdens je vakantie, en dus bereid bent om ook genoegen te nemen met alternatieven, dan kan dit je een flinke besparing opleveren.

 1. Door naar de wat minder toeristische plaatsen te gaan kun je niet alleen je vakantiebudget een plezier doen, maar vaak zelfs nog interessantere plaatsen bezoeken. Bovendien zal in de buurt van de toeristische trekpleisters alles veel duurder zijn dan op andere plaatsen. Zeker als je een bepaalde toeristische attractie al een keertje hebt gezien, kun je geld besparen door naar een andere bezienswaardigheid op zoek te gaan.
 2. Geniet van de lokale producten en houd op die manier ook nog meer euro’s in je portemonnee. Een groot aantal verbruiksartikelen is veel goedkoper als deze zijn gemaakt in het land waar je op vakantie bent. In plaats van grote wereldmerken te kiezen, kun je dus beter een lokaal biertje of maaltijd kopen. Het zal je verbazen hoe bijzonder lekker en bovendien hoe voordelig, dit zal zijn.
 3. Extra flexibel zijn met dagen dat je kunt reizen, kan het vakantiebudget enorm ontlasten. De meeste prijzen zijn namelijk gebaseerd op de vraag en het aanbod van een bepaalde reis. Het kan dus gebeuren dat het veel goedkoper een dag eerder, of juist later, te vertrekken dan je aanvankelijk in de planning had. Door meerdere data te bekijken in je vakantieperiode kun je dan ook vaak voordeliger reizen. Soms betekent een dag extra op een bepaalde locatie blijven immers dat je tegen een veel lager tarief door- of terug kunt reizen.
 4. Door zoveel mogelijk trajecten lopend af te leggen, zeker in gebieden waar meerdere toeristische attractie dicht bijeen zijn gelegen, kun je vaak flink wat euro’s in je eigen zak houden. Een bijkomend voordeel hiervan is bovendien dat je meer van een bepaalde plaats te zien krijgt en tevens geweldige foto’s kunt nemen.
 5. Een arrangement boeken, is in sommige gevallen veel voordeliger, dan een afzonderlijke vlucht en accommodatie reserveren. In de regel kun je dan ook uitgaan van de regel: hoe meer dingen je in één keer boekt, hoe meer voordeel je in de wacht kunt slepen. Er zijn soms zelfs arrangementen waarin een vlucht, verblijf en huurauto zijn samengevoegd tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Door op zoek te gaan naar de diverse mogelijkheden kan je vakantie plotseling een stuk goedkoper uitvallen.
 6. Door buiten het hoogseizoen op vakantie te gaan, kun je vaak tegen een veel lager tarief vluchten, accommodaties en activiteiten boeken, en dus geld besparen. In het laagseizoen is de vraag namelijk veel lager waardoor de prijzen ook kelderen en je dus veel minder geld kwijt bent voor een vergelijkbare vakantie. Midden in de winter op wintersport is dan ook niet aan te raden. Bij voorkeur doe je dit ergens in het voorjaar. Niet alleen omdat er dan meer euro’s in je zak zullen blijven, maar ook omdat het dan doorgaans veel minder druk zal zijn op de vakantiebestemming.
 7. Tijdens het boeken van een vakantie kan het tijdstip dat je vertrekt soms de prijs verhogen. Je doet er dan ook verstandig aan om meerdere tijdstippen en data met elkaar (online) te vergelijken. Door op een ander moment te vertrekken naar een bepaalde vakantiebestemming kun je zo soms flink wat korting binnen harken.
 8. Door dichterbij huis een vakantiebestemming te kiezen, zal je vakantiebudget ook minder worden belast. Hoewel voor de meeste mensen een vakantie in het buitenland als een ideaal beschouwen, zijn er ook een heleboel plaatsen in eigen land, of net over de grens, die zeker een bezoekje meer dan waard zijn. Ook op deze plaatsen kun je prima je vakantie doorbrengen en een geweldige tijd hebben. Het is dan zelfs mogelijk om allerlei nieuwe dingen te ontdekken over je eigen land en tevens geld bespaart.

Algemene tips om te besparen op je vakantie

Besparen op de kosten die een vakantie met zich meebrengt, zou eigenlijk voor iedereen met een minder grote beurs een vanzelfsprekendheid moeten zijn. Helaas is niets minder waar en boeken nog steeds mensen hun vlucht, verblijf en allerlei andere zaken rondom hun vakantie zonder echt op de prijzen te letten. Hieronder dus nog enkele algemene tips als je wel rekening wilt houden met een beperkt vakantiebudget, maar tevens alles uit een vakantie wilt halen dat erin zit.

schermafbeelding-2016-09-20-om-12-46-24

 1. Online zijn er verschillende veilingwebsites actief die uitstapjes en vakanties veilen tegen sterk gereduceerde prijzen. Je kunt op deze websites zelf bepalen tot welk bedrag je doorgaat met bieden, en voor je het weet heb je een interessante vakantie geboekt voor een prijs die je nergens anders tegenkomt.
 2. Op vakantie in contact komen met de lokale bevolking is vaak niet alleen erg gezellig, maar kan je ook het nodige voordeel opleveren. Deze mensen weten immers precies waar je het best terecht kunt voor een heerlijke, betaalbare maaltijd, voordeeltjes, kortingen en andere acties.
 3. Groepskorting vragen kan eveneens geld besparend werken als je op vakantie bent. De meeste bedrijven hebben hun entreeprijzen aangepast als je met een grotere groep hen een bezoek wilt brengen. Zeker als je met een groep vrienden of familie op vakantie gaat kan het zeker geen kwaad om de mogelijkheden van groepskorting goed onder de loep te nemen als je een uitstapje gaat maken, maar ook als je een accommodatie of activiteit boekt.
 4. Door op vakantie, evenals thuis, zoveel mogelijk inkopen te doen in zogenaamde discountwinkels kun je veel geld besparen op de meest uiteenlopende zaken. Op die manier hoeft zelfs vakantie vieren niet onnodig duur te zijn. Vaak worden in dit soort winkels restpartijen of minder bekende merken verkocht en heeft het bedrijf minder geld besteed aan het uiterlijk van de winkel. Door deze kosten te verlagen, kunnen producten eveneens tegen een lagere prijs aan worden geboden aan de klant en dar kun je dus je voordeel uithalen.
 5. Laat souvenirs achterwege omdat het grootste deel van deze prullaria in vakantieoorden tegen torenhoge prijzen en in de regel ook nog eens volkomen nutteloos blijken te zijn. Om geld te besparen tijdens je vakantie kun je dus beter de souvenirs achterwege laten. Het niet kopen van souvenirs wil overigens niet zeggen dat je helemaal geen tastbare herinneringen aan je vakantie over kunt houden. Je kunt namelijk talloze foto’s maken en deze gebruiken om bijvoorbeeld een bijzonder reisverslag te maken of verwerken tot een gepersonaliseerd gebruiksvoorwerp. Vaak zal dat veel goedkoper zijn dan wanneer je kant-en-klare souvenirs koopt in het vakantieoord.

Conclusie

Wanneer je tijdens je vakantie wilt genieten, maar toch geen geld over de balk wilt smijten, dan zijn er talloze manieren om de kosten binnen de perken te houden. Niet alleen tijdens je vakantie, maar ook in de periode ervoor en erna, kun je geld besparen door acties en andere aanbiedingen, maar eveneens cashbackacties op te sporen en te gebruiken. Verder zullen er meer euro’s voor andere dingen overblijven als je ook bereid bent je flexibel op te stellen, combiarrangementen durft te boeken en alternatieven niet uit de weg gaat.

Een vakantie kan in een heleboel gevallen dus veel goedkoper uitvallen dan je aanvankelijk zou denken. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is wat tijd en moeite steken in het vinden van aanbiedingen en voordelen. Maar ook door je gezonde verstand te gebruiken en je minder als een echte vakantieganger te gedragen en (voor een deel) samen te smelten met de plaatselijke bevolking op je vakantiebestemming. Het leuke van dit alles is dat je dan ook nog eens je vakantieoord van een geheel andere kant kunt ontdekken.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20