Goedkoop op Huwelijksreis en Romantische Bestemmingen!

 

Al maanden doordat de meeste koppels gaan trouwen, zijn ze al druk in de weer om alles tot in de puntjes te kunnen regelen. Echt vreemd is dat overigens niet want er moet van alles en nog wat aangeschaft en geregeld worden, zoals trouwkleding voor beide partners, kleding van eventuele bruidsmeisjes en –jonkers, een fotograaf, feest- en fotolocaties en niet te vergeten het bruidsboeket. In een heleboel gevallen weet het aanstaande bruidspaar gewoonweg niet waar ze moeten beginnen bij het plannen van deze bijzondere dag.

Een huwelijksreis is anders dan andere reizen

wedding invitationIn een heleboel gevallen zal het aankomend bruidspaar niet echt reisexperts genoemd kunnen worden. Desondanks willen de meeste koppels wel een huwelijksreis die afwijkt van de doorsnee uitstapjes en tripjes die ze hebben gemaakt. Een van de mooiste dagen van je leven dient immers bezegeld te worden met een buitengewone huwelijksreis. Gelukkig kun je met wat onderzoek en inspanning een ​​geweldige huwelijksreis regelen. Zeker als je de onderstaande tips en adviezen ter harte neemt, kun je de wittebroodsweken op een zeer speciale, maar absoluut niet te dure, manier beginnen.

Een gedenkwaardige huwelijksreis

Uiteraard zou je het liefst op reis gaan met je kersverse man, of vrouw, naar een ver exotisch oord, maar in een aantal gevallen zullen je financiën echter roet in het eten gooien en zul je een alternatief moeten bedenken om je wittebroodsweken te beginnen.

Stap uit het verleden

Om te beginnen dien je alle plaatsen weg te strepen waar jij en/of je verloofde ooit eerder zijn geweest. Dit wil dus zeggen dat alle plaatsen waar één van jullie in het verleden is geweest uitgesloten zijn voor een huwelijksreis. Dit geldt zeker voor bestemmingen waar één van jullie is geweest samen met andere personen. Je moet immers niet vergeten dat een bepaalde plaats minder interessant zal worden als je er een tweede keer een bezoekje aan brengt. Het weer en de mensen die je er zult ontmoeten zullen namelijk altijd anders zijn, maar ook zal de plaats zich meer hebben ontwikkeld, of juist ten prooi zijn gevallen aan verval, in vergelijking tot je eerdere bezoek. Je huwelijksreis dient echter een reis te zijn die symbool staat voor een nieuwe levensreis samen met je nieuwe echtgenoot, of echtgenote. Het herbeleven van oude herinneringen zal daar absoluut niet bij aansluiten.

Ga naar een volkomen onbekende plaats

Je kunt ervoor kiezen om je huwelijksreis door te brengen op een plaats waar jullie beide nog nooit eerder van hebben gehoord voor de bruiloft. Je kunt bijvoorbeeld op zoek gaan naar bestemmingen in een bepaald land, een specifiek klimaat of een gunstig wisselkoers. Vervolgens kun je een reisgids kopen en vooraf al een heleboel te weten komen over de uiteindelijke plaats van bestemming. Op deze manier kun je al volop genieten van de voorpret nadat je je bestemming voor je huwelijksreis eenmaal hebt uitgezocht.

De locatie waar je het begin van jullie wittebroodsweken door gaat brengen hoeft overigens niet aan de andere kant van de wereld te liggen, maar kan ook op een onbekende plaats dichterbij huis worden zijn. Zeker als je budget niet al te groot, kan dit een prima oplossing zijn. Een nieuwe plaats ontdekken, kan eventueel in eigen land zolang de locatie maar onbekend is en je er samen met je geliefde een heleboel plezier kunt hebben.

Vermijd de drukte

Huwelijksreizen op de eerste plaats bedoeld om jullie twee een bijzondere tijd te bezorgen en jullie in staat te stellen om alle aandacht op elkaar te vestigen. Om die reden zal een cruise op een enorm groot schip, een bezoek aan een wereldstad en verblijf in een enorm ressort niet echt bijdragen aan een huwelijksreis waarin jullie alle aandacht op elkaar kunnen richten. Indien je toch plaatsen wilt bezoeken waar grote mensenmassa’s aanwezig zijn, dan dien je absoluut ook bepaalde rustmomenten in te bouwen zodat je tijd en aandacht hebt voor elkaar. Als je genoeg tijd hebt, kun immers na enige tijd in een soort romantisch isolement te hebben geleefd, weer voorzichtig als getrouwd koppel wennen aan de wereld met mensen om je heen.

Nadat jullie bijvoorbeeld een rustig eiland hebben bezocht, kun je ervoor kiezen om samen een levendige stad te gaan verkennen. Vaak is de rust op een idyllische plaats een welkome afwisseling als je net een chaotische bruiloft, met spanningen en stress van alle voorbereidingen, even achter je kunt laten om te genieten van elkaar zonder gestoord te worden door een meute luidruchtige mensen.

Vermijd gevaarlijke plaatsen tijdens de huwelijksreis

Hoewel je zeker een gedenkwaardige huwelijksreis wilt hebben, wil dit niet zeggen dat je ook het gevaar op dient te zoeken. Het is dan ook niet aan te raden om bijvoorbeeld een orkaan in het Caribische gebied op te sporen en later je avonturen maar ternauwernood te kunnen navertellen. Dit is niet alleen enorm gevaarlijk, maar ook geen prettige herinnering. Natuurrampen zullen echter niet zomaar overal en op elk moment ontstaan. In de meeste plaatsen zullen bijvoorbeeld stormen, extreme regenval of overstromingen bijna altijd gedurende een bepaalde tijd zich voordoen.

Voordat je op huwelijksreis gaat, of beter nog voordat je deze boekt, kun je informatie inwinnen over bepaalde weersomstandigheden in het gebied gedurende de periode dat je er wilt verblijven. Op het moment dat de kans groot is dat je er te maken gaat krijgen met een natuurramp, of op zijn minst heftige weersomstandigheden, dan is het aan te bevelen om een andere bestemming te kiezen of op een ander moment op huwelijksreis te gaan.

Betaalbare huwelijksreizen zijn echt mogelijk

Two cocktails on the beach with couple kissing in the background, concept about romantic honeymoon in tropicsDe meeste koppels die gaan trouwen hebben wel een bepaalde reis, of bestemming, in gedachten als zij aan hun ideale huwelijksreis denken. Vaak zal het verwezenlijken van deze droom een behoorlijk prijskaartje met zich meedragen waardoor er al snel van de reis zal worden afgezien, of hoge schulden gemaakt moeten worden om deze alsnog te kunnen financieren. Gelukkig zijn er ook betaalbare alternatieven te bedenken voor de droomreis die je in gedachten had die achteraf toch als erg bijzonder en gedenkwaardig beschouwd worden.

Kijk verder dan je droomreis

Terwijl bestemmingen zoals St. Tropez voor veel koppels als ideale bestemming wordt gezien voor hun huwelijksreis, zal dit in de regel ook een ware aanslag betekenen op hun bankrekening op het moment dat deze reis ook daadwerkelijk wordt geboekt. Door echter je droombeelden van een ideale huwelijksreis even opzij te zetten, kun je eens van een andere kant bekijken en alsnog een ultieme reis vinden die bovendien beter binnen je budget zal passen. Op die manier kun je overigens op erg interessante locaties terechtkomen, waar je wellicht nooit eerder van hebt gehoord, maar die wel een gedenkwaardig, en vooral ook een betaalbare, droomvakantie blijkt te zijn.

Vermijd bestemmingen die duurder zijn dan thuis

Hoewel het verleidelijk is om veel geld uit te geven aan een dure bestemming, hoef je je huwelijksreis niet door te brengen terwijl je je voortdurend zorgen moet maken over het uitgeven van geld. Ook al is de euro niet altijd even sterk, toch zijn er een heleboel gebieden op aarde waar je nog betaalbaar vakantie kunt vieren, zoals in Midden- en Zuid-Amerika, Zuid-Afrika, Zuid-Azië en bepaalde delen van Oost-Europa. Op een huwelijksreis in deze gebieden kun je bijvoorbeeld romantisch dineren in prima restaurants voor nog geen 20 euro. Voor een betaalbare huwelijksreis zou je dan ook als uitgangspunt kunnen nemen dat activiteiten en overige kosten op een bestemming zeker niet duurder mag zijn dan in ons eigen land.

Reis net buiten het hoogseizoen

Het is een goed idee om een huwelijksreis buiten het hoogseizoen te plannen. Hierbij moet je je echter wel bedenken dat niet elke bestemming even ideaal is als je er ver buiten het hoogseizoen wilt verblijven. Een bezoek aan een Grieks eiland in het midden van de winter zal bijvoorbeeld totaal anders zijn, dan wanneer je er met mooi weer een bezoekje aan zou brengen. Het weer zal dan wellicht nog wel redelijk zijn, maar de steden zullen meer verlaten zijn en winkels en restaurants kunnen hun deuren reeds gesloten hebben. Bovendien zul je niet snel aan het strand gaan liggen als het koud en/of regenachtig is. Ook kun je beter geen wintersportvakantie boeken in de maanden november of april omdat in die maanden de meeste activiteiten al op een laag pitje zullen staan en de kans op besneeuwde pistes eveneens een stuk kleiner is dan in het hoogseizoen.

Door buiten het hoogseizoen te reizen, kun je weliswaar geld besparen, maar of dit ook altijd mooie herinneringen op zal leveren, is een heel ander verhaal. Voordat je je volledig blindstaart op de kosten van je huwelijksreis, doe je er zeker ook verstandig aan om de situatie op de plaats van bestemming even onder de loep te nemen. Zo voorkom je namelijk dat je huwelijksreis, soms letterlijk en figuurlijk, in het water valt.

Plan je huwelijksreis met behulp van een expert ter plaatse

Het ideale reisbureau voor je huwelijksreis zal een (voormalige) inwoner van de reisbestemming zijn, of temminste iemand die het gebied al een paar keer heeft bezocht. Mensen die het gebied kennen, kunnen je immers kennis laten maken met bezienswaardige plaatsen die niet bij het grote publiek bekend zijn. Vaak zuil je dan terechtkomen in geweldige restaurants, betaalbare maar toch luxe hotels en bijzondere winkels. Het voordeel van dit soort plaatsen is dat ze niet toeristisch zijn en dus doorgaans minder hoge prijzen zullen rekenen. Als je niet de kans hebt gekregen om gebruik te maken van een reisbureau of een reisagent, dan kun je overigens altijd de plaatselijke bevolking vragen om je naar dergelijke plaatsen te verwijzen. De meeste taxichauffeurs en barkeepers zullen je zeker een aantal betaalbare locaties aan kunnen wijzen die het bezoeken meer dan waarde zijn en je huwelijksreis een buitengewone touch kunnen geven.

Het standaard beeld van een huwelijksreis

Two silver wedding rings linked togetherHet gemiddelde koppel in ons land besteedt vaak duizenden euro’s aan hun huwelijksreis. Deze eerste reis in de wittebroodsweken wordt immers door veel mensen gezien als de trip waarbij de bruid en de bruidegom tijd hebben om te zich ontspannen en van elkaar te genieten. Het pasgetrouwde koppel zou tijdens hun huwelijksreis alle drukte en de stress van de bruiloft achter zich moeten laten en in alle rust zich moeten richten op hun kersverse levensgezel. Echter als je meer voor uw huwelijksreis moet betalen, dan je je eigenlijk kunt veroorloven, dan zal dit in de regel voor financiële stress zorgen. Niemand wil echter een huwelijk beginnen met een heleboel stress en spanningen over de torenhoge reiskosten die gemaakt zijn, of die zelfs nog betaald dienen te worden omdat er een lening voor is afgesloten.

Dus als je op zoek gaat naar een aantal betaalbare huwelijksreis, terwijl je je huwelijk niet met een heleboel financiële problemen wilt beginnen, dan is dat uiteraard ook mogelijk. Elke accommodatie is immers romantisch op zijn eigen manier en bovendien kun je van de meeste van hen genieten terwijl de prijs doorgaans lager is dan die van een doorsnee bruidsuites in een hotel. Uiteraard zullen de kosten altijd worden beïnvloed door de afstand die je af moet leggen om op de plaats van bestemming te kunnen komen.

We hebben een aantal financiële tips die je op weg kunnen helpen bij het plannen van je, romantische- en tevens betaalbare, huwelijksreis:

  • Maak een begroting: dit is een essentiële stap bij het plannen van een huwelijksreis. Het is dan ook niet reëel om van een cruise op een gigantisch schip te dromen, terwijl je slechts een beperkt budget tot je beschikking hebt. Indien je een dergelijke huwelijksreis zou boeken, dan zou dit absoluut je budget overschrijden en je hoogstwaarschijnlijk in de financiële problemen brengen.
  • Specificeer je begroting: een begroting dient niet alleen een getal te zijn, maar je dient deze zeker ook te specificeren. Je kunt onder andere berekenen hoeveel geld je kunt besteden voor vliegtickets, hotelovernachtingen, eten, activiteiten en zelfs souvenirs. Dit alles zal je een beter beeld geven wat je kunt besteden op een bepaalde bestemming.
  • Kies een all-inclusive reis: door een all-inclusive huwelijksreis te boeken, weet je vooraf wat het geheel je gaat kosten. Eenmaal op reis hoef je je dus geen zorgen meer te maken over kosten van bijvoorbeeld een extra hapje of drankje. Uiteraard dien je dan nog altijd een budget te bepalen voor de aankoop van eventuele souvenirs.
  • Kies niet altijd voor een traditionele reis: het klinkt wellicht geweldig om op een Caribische strand te liggen met een beetje cocktail in je hand, maar er zijn ook een heleboel plaatsen dichterbij huis die je aanzienlijk meer avontuur, cultuur, of sightseeing te bieden hebben. Het enige dat je dan wel moet doen is afstappen van de traditionele reizen. Je kunt bijvoorbeeld ook gaan wandelen, kamperen of de vrije natuur in trekken ergens in Europa, of zelfs in ons eigen land. Dit klinkt weliswaar een stuk minder exotisch en romantisch, maar voor bepaalde koppels zou een dergelijke trip ronduit onvergetelijk zijn en bergen met mooie herinneringen met zich meebrengen. Als pasgetrouwd koppel mag je bovendien zelf bepalen waar jullie huwelijksreis naartoe gaat, zonder dat je je iets aan hoeft te trekken van de mening van anderen. Je hoeft dan ook niet bang te zijn om je huwelijksreis helemaal te organiseren naar de wensen van jou en je geliefde.
  • De reis is om te ontspannen: een belangrijk ding om te onthouden over huwelijksreizen is dat deze bedoeld is om je te ontspannen. In tegenstelling tot de massa’s mensen die proberen om zoveel mogelijk activiteiten in hun huwelijksreis te proppen, bijvoorbeeld door de ene rondleiding, wijnproeverij en excursies na de andere te boeken. Dergelijke reizen kunnen absoluut geweldig zijn indien je enkele jaren getrouwd bent en/of een gezin hebt gesticht, maar toch wat van de wereld wilt zien. Na maanden van plannen van een bruiloft zal dit echter niet de meest ideale manier zijn om te ontspannen. Bij voorkeur zoek je daarvoor een plek waar je samen met je partner heerlijk uit kunt slapen zonder dat je bang hoeft te zijn dat je iets mist. Later kun je eventueel op een ander vakantie gaan om deel te nemen aan allerlei activiteiten. Je huwelijksreis is daarentegen één van de weinige kansen om van de rust na de bruiloft, maar vooral ook van elkaar, te genieten.

Manieren om te besparen op de huwelijksreis

Detail of bride's roses bouquet and hands holding lovely dayDat een huwelijksreis in de meeste gevallen behoorlijk wat geld kost, dat is inmiddels voor de meeste mensen wel duidelijk geworden. Zeker als je niet weet hoe je de kosten van een dergelijke trip de kop in kunt drukken. Hieronder hebben we echter een aantal manieren voor je opgesomd die je hierbij kunnen helpen.

Laat de bruiloftsgasten voor je huwelijksreis betalen

Het klinkt wellicht een beetje cru, maar de gasten op je bruiloftsfeest kunnen een bijdrage leveren aan je huwelijksreis. Niet door allemaal een goed gevulde enveloppe mee te brengen, maar ook door kleine onderdelen van je reis te betalen op speciale websites. Er zijn immers speciale websites die, nadat je je hebt geregistreerd, een register voor je huwelijksreis maakt. Dit betekent dat je je droomreis compleet met diners en vliegtickets zou kunnen maken zonder er zelf een euro aan te betalen. De bruiloftsgasten betalen namelijk ieder een klein gedeelte van deze reis. Dit concept is in het bijzonder geschikt voor koppels die al samen wonen en waarschijnlijk al alle traditionele bruiloftsgeschenken hebben. Zij kunnen hun droom waar gaan maken door familie en vrienden een bijdrage te laten leveren.

Ga een ​​weekendje weg

Mensen denken vaak dat een huwelijksreis groot en uitgebreid moet zijn en minimaal twee weken dient te duren. Een korte trip met één of twee overnachtingen in een prachtig hotel relatief dicht bij huis kan echter ook erg bijzonder zijn. Indien je een grote reis niet kunt veroorloven, dan is dit een uitstekende oplossing. Niemand zal je namelijk verplichten om later je kinderen met verhalen van een, doorgaans enorm dure, exotische strandvakantie moet gaan vertellen. Zolang je samen bent met je geliefde en geniet van het samenzijn, dan is er immers al sprake van een prachtige huwelijksreis.

Uitstellen van de huwelijksreis

Na een bruiloft kunnen een heleboel koppels niet direct een flink aantal vakantiedagen opnemen. Er zijn namelijk al behoorlijk wat vrije dagen opgeofferd voor alle voorbereidingen en het huwelijk zelf. Om die reden wordt een huwelijksreis ook vrij vaak uitgesteld. Door niet op huwelijksreis te gaan, kan het pasgetrouwde koppel bovendien eerst even wennen aan hun nieuwe status, en ook aan hun nieuwe leven. Daarnaast kan het koppel nog even verder sparen voor de huwelijksreis. Bij voorkeur stel je de huwelijksreis ook weer niet te lang uit. De kans dat er dan helemaal geen huwelijksreis wordt georganiseerd, ligt dan immers op de loer. Van uitstel komt namelijk maar al te vaak afstel, en dat geldt ook voor de eerste reis als pasgetrouwd koppel in hun wittebroodsweken.

Conclusie

In het huwelijksbootje stappen, is eigenlijk het begin van een nieuwe levensweg. Hoewel deze reis eigenlijk geen extreem zuinige vakantie zou moeten zijn, hoef je toch niet te veel geld uit te geven aan onnodige luxe. Je kunt bijvoorbeeld een onvergetelijke huwelijksreis hebben door rond te trekken in een land waar de levensstandaard een stuk lager ligt dan in België. Door niet te rechtlijnig te denken, maar alle opties open te houden, zul je al snel beseffen dat er nog volop veilige, exotische en betaalbare bestemmingen bezocht kunnen worden over heel de wereld. De sleutel tot succes is vaak het opzij zetten van dromen die je had over de ideale, maar in de regel onbetaalbare, huwelijksreis. Door een vakantie te boeken die wel zo uniek is, zul je zeker met veel plezier en een heleboel mooie herinneringen aan deze reis terugdenken.

Net als bij een heleboel andere aspecten die komen kijken bij het plannen van een gezamenlijk leven, hebben nog altijd veel mensen de neiging om echt extreem ver te gaan als het gaat om de betaling van een huwelijksreis. Het doel van een dergelijke reis is echter om het pasgetrouwde koppel samen wat tijd te geven om te genieten van dit prille geluk en te wennen aan hun huwelijksleven. Om dit te doen, hoef je overigens niet te veel geld uit te geven. Uiteraard zou iedereen graag een vorstelijke reis rond de wereld willen maken, maar het cruciale punt is dat je tijd doorbrengt met de persoon waar je het meest van houdt. Zodra je dit als meest belangrijke doel is (en dat zou het eigenlijk voor elk pasgetrouwd koppel moeten zijn), dan heb je zeker de mogelijkheid om naar een aantal fantastische plaatsen te reizen, een onvergetelijke tijd samen te hebben en tevens je bankrekening niet volledig leeg te roven.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20