Markten:
Markten inladen...

VRIJDAG 05 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Gezichtsherkenning vat crimineel in publiek van 60.000 concertgangers

Logo Business AM
Tech

14/04/2018 | express.be | 2 min leestijd

In China staat het systeem van gezichtsherkenning al veel verder dan elders. Deze week is dankzij de techniek een crimineel gevat in een publiek van 60.000 mensen. De komende drie jaar zal het veiligheidsnetwerk met bewakingscamera’s nog eens drie keer zo groot worden.Gezichtsherkenning blijft een omstreden techniek waar die wordt ingezet. Madison Square Garden, de beroemde zaal in New York, zou er al gebruik van maken om bezoekers te screenen. Maar behalve de veiligheid zou ook marketing er handig van kunnen profiteren. Daardoor bestaat er veel discussie over het recht op privacy. En toch werkt gezichtsherkenning nu al, want in China hebben ze deze week een gezocht persoon opgepakt toen die in een publiek van 60.000 concertgangers bleek te staan.

Accurraat

De man zou Ao heten en het is niet duidelijk waarom hij juist gezocht werd. Hij zou betrokken zijn geweest bij een economisch dispuut. Om naar het concert van een popster uit Hongkong te gaan heeft hij tientallen kilometers afgelegd. Daar herkenden de camera’s hem echter, waardoor de politie hem uit het publiek ging plukken.

Het is zeker geen primeur voor China, maar wat opvalt is de accuraatheid van gezichtsherkenning. Ook in de metro wisten ze al eens in negen dagen tijd drie verdachte personen te arresteren. Het hele netwerk is dan ook indrukwekkend en telt nu al minstens 170 miljoen bewakingscamera’s. Er zijn echter nog eens 400 miljoen camera’s besteld om het netwerk uit te breiden.


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks