Gesigneerde beginnerkaart van American football-legende Tom Brady verkocht voor recordbedrag van 2,25 miljoen dollar

De rookie card is vrijdag op een veiling verkocht aan een anonieme koper, twee maanden nadat Brady met de Tampa Bay Buccaneers zijn zevende Super Bowl-titel pakte. Veilinghuis Lelands noemt het de beste groentjeskaart die beschikbaar is voor het publiek.

Of beter: beschikbaar was. De verkoop verplettert de vorige recordprijs voor een footballkaart. Vorige maand nog bracht een andere kaart van Brady’s rookieseizoen 1,32 miljoen dollar op.

De gesigneerde fiche uit het beginseizoen van de 43-jarige quarterback bij de New England Patriots is een van de weinige die ooit te koop werden aangeboden. Onder verzamelaars van American Football-memorabilia staat het object bekend als ‘de Heilige Graal’.

Most valuable player

‘Tom Brady blijft records breken, zowel op als naast het footballveld. Brady kan nu de verkoop van de duurste footballkaart ooit aan zijn palmares toevoegen’, meldde Lelands voorzitter Mike Heffner in een schriftelijke verklaring. Voorts noemde hij de kaart ‘een voor de annalen’.

Brady is één van slechts twee quarterbacks die de Super Bowl-trofee met twee verschillende teams heeft gewonnen. In februari behaalde hij de most valuable player (MVP)-onderscheiding na een thuiswinst tegen de Kansas City Chiefs in de kampioenswedstrijd.

Hij wordt algemeen beschouwd als de grootste levende legende van het American football.

(tb)Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20