Gerommel aan de top van Just Eat Takeaway: nummer twee weg wegens “mogelijk persoonlijk wangedrag”

Jörg Gerbig (39) vertrekt als operationeel directeur van maaltijdbezorger Just Eat Takeaway, na een formele klacht over mogelijk persoonlijk wangedrag tijdens een bedrijfsevenement. Ook de voorzitter van de raad van bestuur kondigt onverwacht zijn vertrek aan.

“De onderneming heeft een onderzoek ingesteld naar de aantijgingen en zal een externe deskundige inschakelen om het onderzoek uit te voeren. Aangezien het onderzoek zich in de beginfase bevindt, zijn er nog geen conclusies getrokken”, zegt Just Eat Takeaway over de klacht tegen Gerbig. De Duitser is de stichter van het Duitse Lieferando.de, en sinds de overname van dat bedrijf door Just Eat Takeaway de nummer twee van de Nederlandse groep, na stichter Jitse Groen.

Gerbig zegt “het volste vertrouwen te hebben in de uitkomst van dat onderzoek”. Meer details geeft Just Eat Takeaway niet, behalve dat het om “een vertrouwelijke procedure met respect voor de privacy” gaat en “de klachten geen verband hielden met financiële of rapportageverplichtingen”.

Zijn herbenoeming stond op de planning van de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van vandaag en wordt nu op het laatste nippertje van de agenda gehaald.

Exit voorzitter

Het is niet de enige verrassing, want ook Adriaan Nühn, de voorzitter van de toezichthoudende raad van bestuur, kondigt op de valreep zijn vertrek aan in een apart persbericht. Hij heeft niet meer de steun van enkele grote aandeelhoudersblokken.

Acitivistische aandeelhouders plaatsten de voorbije maanden vraagtekens achter de overname van het Amerikaanse Grubhub. Het lijkt erop dat de miljardenovername snel teruggedraaid zal worden, via een verkoop of een alliantie met een nieuwe partner.

Stichter-CEO Jitse Groen kwam ook al onder vuur te liggen van morrende beleggers omwille van een skireis van bij 15 miljoen euro die hij voor 5.400 werknemers organiseerde in Zwitserland.

Het aandeel Just Eat Takeaway zakte in een eerste reactie op de ontwikkelingen met 7 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20