Gentse bestrijder van fruitschimmels Biotalys trekt naar Brusselse beurs

Het Gentse biotechnologiebedrijf Biotalys heeft beslist vers kapitaal op te halen via een beursgang op Euronext Brussel. Dat schrijven De Tijd en De Standaard dinsdag.

Hoeveel het precies in gedachten heeft, is nog even geheim, maar twee nieuwe investeerders zijn al bereid 10 miljoen euro op te hoesten. Daarbovenop kan Biotalys vermoedelijk rekenen op de steun van zijn bestaande aandeelhouders, waaronder de investeringsbedrijven Gimv en Ackermans & van Haaren. Het Gentse bedrijf zal in de komende weken zijn beursdebuut maken.

Biotalys ontwikkelt bio­logische gewasbeschermings­middelen om onder meer aardbeien, druiven, aubergines, aardappelen en kolen te beschermen tegen insecten, schimmels en bacteriën. Het bedrijf bestaat sinds 2013 en maakt zich op om volgend jaar een eerste product in de VS te lanceren.

Biotalys is een nieuwe speler in de Vlaamse agrotechnologiesector, die intussen een duizendtal werknemers telt, onder wie een grote ploeg onderzoekers aan het Vlaams Instituut voor Biotechnologie. Dat leverde vroeger ook al het zaadtechnologiebedrijf Devgen op, dat bijna tien jaar geleden voor 400 miljoen euro werd opgeslokt door de wereldspeler Syngenta.

Meer
Mijn Volglijst

Wall Street schudt virusvrees af

29/11/2021 21:08

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn maandag deels hersteld van de stevige klap voor het weekend, toen de markten schrokken van een nieuwe coronavariant.

De S&P 500 won op het slot 1,3 procent op 4.655,27 punten, de Dow Jones index steeg 0,7 procent en eindigde op 35.135,94 punten en Nasdaq sloot 1,9 procent hoger op 15.782,83 punten.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20