Gents bedrijf haalt 38 miljoen op om sensor voor diabetici te ontwikkelen

De Gentse onderneming Indigo Diabetes, dat een onderhuidse sensor voor glucose heeft ontwikkeld, heeft 38 miljoen euro opgehaald om de sensor verder te ontwikkelen en te testen op mensen met diabetes. Dat kondigt het bedrijf aan op maandag.

Onder meer het Belgisch durfkapitaalfonds Fund+ en de holding Ackermans & van Haaren tekenden in op de tweede kapitaalronde.

Indigo Diabetes is een samenwerkingsverband tussen de Universiteit Gent en het internationaal onderzoekscentrum Imec. De fabrikant van medische apparatuur ontwikkelde een onzichtbare onderhuidse sensor dat permanent het glucosegehalte én het ketonengehalte in het bloed kan meten. Ketonen zijn giftige stoffen die het bloed verzuren.

Levenskwaliteit

‘Deze unieke combinatie zorgt voor een betere reactie van diabetici op variaties in de bloedsuikerspiegel, maar ook voor de tijdige detectie van potentieel gevaarlijke ketoacidose (verzuring van het bloed, red.)‘, zegt de CEO en oprichtster van het bedrijf Danaë Delbeke. Zo zouden levensbedreigende situaties sneller kunnen vermeden worden.

Volgens de ontwikkelaars biedt de sensor diabetici ook een betere levenskwaliteit. Momenteel moeten de meeste diabetici nog meerdere keren per dag hun vingertop prikken, of om de 14 dagen een bovenhuidse sensor aanbrengen die de huid doorboort. ‘Diabetes hoeft vanaf nu niet meer zichtbaar te zijn’, zegt Delbeke daarover.

Het bedrijf wil de sensor tegen 2023 op de Europese en Amerikaanse markten brengen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20