Geld besparen: gebruik kortingscodes en aanbiedingen!

 

Door op een handige manier om te springen met je geld en daarnaast zoveel mogelijk gebruik te maken van kortingscodes en andere aanbiedingen kun je nog meer geld in je eigen zak houden. Door op jacht te gaan naar de nieuwste kortingscodes en aanbiedingen kun je zelfs een deel van je boodschappen gratis in huis halen. Om het je nog makkelijker te maken hebben we een aantal handige tips en adviezen voor je verzameld om je besparingen te kunnen maximaliseren.

Hoe kun je geld besparen met kortingscodes en aanbiedingen?

 • Steek wat tijd en moeite in het verzamelen van winstgevende kortingscodes en aanbiedingen. Zelfs korting krijg je immers niet voor niets. Je kunt kortingscodes en aanbiedingen op verschillende plaatsen vinden, zoals: online, in digitale nieuwsbrieven, reclamefolders, tijdschriften, flyers en kranten.
 • Door kortingscodes en aanbiedingen in te bouwen in je dagelijkse routine kun je vaak veel meer besparen dan wanneer je alleen zo nu en dan een voordeeltje meepikt.
 • Oefen je geduld om zoveel mogelijk voordeel mee te kunnen pikken van kortingsacties en aanbiedingen. Dit betekent dat je zo nu en dag een poosje moet wachten voordat een bepaald product extra voordelig te koop aan wordt geboden. Wanneer het echter een aankoop betreft waar je normaal gesproken een fors geldbedrag voor neer dient te tellen, kan je geduld rijkelijk worden beloond.
 • Gebruik voordelen die verbonden zijn aan bepaalde lidmaatschappen of abonnementen, zoals een studentenkaart, een seniorenpas of een lidmaatschap van een pechverhelpingsdienst. Vaak geven dit soort abonnementen je namelijk recht op kortingen en voordeeltjes bij bepaalde partnerbedrijven.
 • Kies een kredietkaart die je recht geeft op kortingen en/of cashback acties. Je hoeft dan namelijk alleen maar met de betreffende kredietkaart een bepaalde aankoop te betalen om het voordeel binnen te kunnen halen. Soms wordt de korting dan direct bij het afrekenen aan de kassa op de eigenlijke prijs in mindering gebracht, terwijl in andere gevallen je geld teruggestort krijgt op je rekening of het voordeel wordt verrekend op je kredietkaartfactuur.
 • Probeer van zoveel mogelijk acties in één keer gebruik te maken zodat je niet telkens naar een bepaalde winkel hoeft te gaan. Dit bespaart je niet alleen tijd en moeite, maar ook vaak reis- of brandstofkosten.
 • Wees alert op de opening van nieuwe winkels of bedrijven bij je in de buurt. Deze zijn er immers op gebrand om nieuwe klanten aan te trekken en geven om die reden dan ook vaak interessante kortingen of extra’s als je hun zaak met een bezoekje vereert.
 • Schrijf je in voor zoveel mogelijk loyaliteits- en spaarprogramma’s en geniet van extra kortingen en speciale ledenacties. Op die manier is bovendien de kans dat je een voordeel bij een bedrijf misloopt een stuk kleiner geworden. Vaak ontvang je als vaste klant namelijk als eerste de interessante aanbiedingen en kortingscodes per post of e-mail. Bedrijven willen hun trouwe klanten immers behouden en doen dit door hen regelmatig te belonen met extra’s en acties.
 • Veel mensen schamen zich om gebruik te maken van kortingscodes en aanbiedingen. Helaas voor hen lopen ze als gevolg van dit schaamtegevoel vaak aardig wat euro’s mis. Zelfs als het wat langer duurt tijdens het afrekenen bij de kassa heb je geen enkele reden om je te schamen, mits je je natuurlijk aan de gestelde regels en voorwaarden van een bepaalde actie hebt gehouden. Je staat dan volkomen in je recht om van een kortingscode of aanbieding te profiteren, en daar zelfs trots op te zijn.
 • Zorg ervoor dat je, voordat je gaat winkelen, weet waar de hoogste kortingen en beste aanbiedingen te vinden zijn. Doelloos van winkel naar winkel struinen op zoek naar interessante aanbiedingen en voordeeltjes zal namelijk erg veel tijd, en indirect dus ook geld, gaan kosten.
 • Schrijf je in voor de nieuwsbrieven van websites die kortingscodes en andere aanbiedingen up tot date houden. Op die manier wordt je namelijk een heleboel zoekwerk uit handen genomen en hoef je doorgaans alleen maar door te klikken naar de betreffende webwinkel of een voordeelbon uit te printen en deze mee te nemen naar een fysieke winkel.
 • Vraag familie, vrienden, buren en andere bekenden om kortingscodes en andere voordeelcoupons voor je te bewaren. Ook zo zul je zelf minder actief op zoek hoeven te gaan terwijl je toch van de voordelen kunt genieten.
 • Schrijf je in op websites die elke dag nieuwe aanbiedingen presenteren en waar je producten kunt kopen tegen flink gereduceerde prijzen. Hoewel je weliswaar niet van alle acties gebruik zult maken, kan het voordeel dat je met dit soort websites binnen kunt halen al snel flink oplopen.
 • Laat bedrijven weten wat je van hun producten en/of diensten vind en je zult versteld staan van het resultaat. Bedrijven zijn namelijk erg blij als een klant tevreden is, maar zullen er ook alles aan doen om die tevredenheid zo te houden. Wanneer je dus een klacht hebt, zullend e meeste bedrijven dan ook meestal niet schromen om een probleem goed temaken met behulp van een interessante korting, een tegoedbon of een gratis product.
 • Spreek je waardering uit over een bepaald bedrijf, of hun product of dienst, op social media en de kans is groot dat je een kortingscode of andere leuke aanbieding tegemoet kunt zien. In sommige gevallen kan een bedrijf vragen om een bepaalde post te liken of te delen om een beloning te kunnen krijgen.
 • Hoeveel je ook van het krijgen van kortingen of voordeeltjes houdt, het is absoluut af te raden om te gaan betalen voor het ontvangen van een kortingsbon. Indien dit wel het geval is, is de kans groot dat je met malafide personen te maken hebt die munt willen slaan uit kortingbonnen die bijvoorbeeld door bedrijven zijn verstuurd als compensatie of extra attentie naar een klant.
 • Je mening in ruil voor voordeel of gratis producten. Een andere manier om aan korting, is zelfs gratis een product te kunnen komen, kan door je mening te geven over het product dat een fabrikant je opstuurt of waar je, na aankoop je geld voor terug kunt vragen. Ook in dit soort geval; geldt weer dat je wat moeite moet doen om je voordeel binnen te slepen, maar zeker als je regelmatig aan dit soort acties deelneemt, kan het je flink wat geld besparen. Soms wordt er, naast je mening, ook gevraagd om foto’s te delen op social media of er een review te publiceren.
 • Cashback is de afgelopen jaren een ware trend geworden en daar hebben een heleboel cashback apps absoluut een rol bij gespeeld. Met dergelijke apps kun je gebruikmaken van digitale coupons om speciale aanbiedingen op bepaalde producten. Na aankoop van een product kun je vrij eenvoudig de aankoopsom (of een deel ervan) terugvragen.
 • Prijzen vergelijken van je boodschappen zal je al snel duidelijk maken of een kortingscode of aanbieding ook echt voordeel op zal leveren. Gelukkig zijn er tegenwoordig een heleboel apps en online tools beschikbaar die je hierbij een handje kunnen helpen.
 • Stapel voordelen op en gebruik bijvoorbeeld kortingscodes op het moment dat een product ook nog een s in de aanbieding is, mits dit natuurlijk is toegestaan. Soms kan een winkel of fabrikant namelijk bepaalde voorwaarden stellen aan het gebruik van kortingscodes of aanbiedingen als je deze samen met een andere actie wilt verzilveren. Er zijn verschillende manieren om voordeel te stapelen, zoals:
  • De combinatie van een kortingsbon een reclameactie in een winkel. Je kunt dan een product bijvoorbeeld kopen als het sterk is afgeprijsd en vervolgens gebruik maken van de kortingsbon. De prijs die je moet betalen zal zo drastisch naar beneden worden bijgesteld.
  • De combinatie van kortingsbon en cashback, bijvoorbeeld met behulp van een app. Uiteraard moet je dan wel een beetje geluk hebben dat juist beide acties betrekking hebben op hetzelfde product.
  • De combinatie van een kortingsbon, cashback en een reclameactie. Dit betekent dus werkelijk stapelen van kortingen waarmee je soms echt behoorlijk wat geld in je eigen zak kunt houden.
 • Kortingsbon gebruiken of reeds afgeprijsde artikelen die bijvoorbeeld bij uit assortiment worden genomen, of waarvan de houdbaarheidsdatum bijna verstreken is. Deze producten worden vaak verkocht voor een fractie van de oorspronkelijke prijs. Hoewel dit uiteenlopende producten kunnen zijn, tref je de afprijzing in het bijzonder aan op afdelingen met gekoelde- en/of bederfelijke producten. Door op deze manier voordeel te stapelen kun je dus extra voor deel betalen.
 • Lees, voordat je gebruik wilt maken van een kortingscode of aanbieding, altijd de algemene voorwaarden die hierop van toepassing zijn. Elke kortingscodes en voordeelactie kennen immers een aantal eigen algemene voorwaarden en is het essentieel dat je weet waar je aan toe bent zodat er geen verwarring zal ontstaan. Een aantal voorwaarden kunnen zijn:
  • Eén kortingscode gebruiken per gekocht product,
  • Eén kortingscode per transactie (je dient vaak een kassabon op te sturen)
  • Eén kortingscode per klant.
 • Koop alleen wat je nodig hebt, al proberen fabrikanten en winkels hun omzet te vergroten door het geven van korting. Je bespaart echter alleen geld als je niet meer koop dat je werkelijk nodig hebt of wilt proberen. Geld uitgeven voor een product met korting zet dan ook geen zoden aan de dijk. Bij voorkeur zoek je dan ook alleen kortingscodes en aanbiedingen die je kunt gebruiken voor producten die je normaal eveneens zou kopen.
 • Door je niet vast te houden aan bepaalde vaste merken zul je nog eenvoudiger geld kunnen besparen. Vaak wisselen de acties van concurrerende merken immers elkaar af.
 • Laat je niet verleiden om een duurder merk te kopen dan je normaal gesproken zou doen, alleen maar omdat je dan van een kortingscode of een aanbieding kunt profiteren. Indien je de voorkeur geeft aan een goedkopere variant zal een korting op een duurder product je meestal geen geld opleveren. Het zelfs nog beter om juist naar een goedkoper merk over te stappen als je het verschil toch niet merkt.
 • Zoek ook kortingscode4s en aanbiedingen op minder voor de handliggende plaatsen zoals verpakkingen van bepaalde producten (bijvoorbeeld in de vorm van een sticker, een label of een code binnenin de verpakking), op grote evenementen en in winkelwagentjes (als anderen deze hebben laten liggen en niet aan een bepaalde klantenkaart zijn gekoppeld).
 • Ken de regels en voorwaarden die verbonden zijn aan het gebruik van bepaalde kortingscodes en aanbiedingen. Op die manier zul je dus nooit met je mond vol tanden staan bij de kassa (zeker niet als je deze voorwaarden ook nog eens uit hebt geprint en meegenomen).
 • Bereken je voordeel op het formaat van een product, zeker als je meerdere kortingsbonnen voor eenzelfde product hebt, kan het misschien meer effectief voordeel opleveren als je bijvoorbeeld twee kleinere verpakkingen koopt, in plaats van één groot voordeelpak. Het kopen van twee kleinere verpakkingen zal je weliswaar meer geld kosten aan de kassa, maar door het verzilveren van twee keer een kortingscode zul je eveneens twee keer korting krijgen en ontvang je dus meer waar voor je geld.
 • Indien je gebruikmaakt van kortingscodes en/of aanbiedingen moet je er rekening mee houden dat het vaak veel voordeliger is om losse producten te kopen, in plaats van een samengesteld pakket (vaak is dit vooral aan de orde als je op groente en fruit wilt besparen)..
 • Vraag om een tegoedbon als je naar een winkel gaat en een bepaald product (dat in de aanbieding is) niet langer op vaarraad blijkt6 te zijn. Niet elke winkel zal echter hierin meegaan, maar niet geschoten is altijd mis.
 • Wanneer je regelmatig gebruikmaakt van kortingscodes en aanbieding kan het gebeuren dat je op een zeker ogenblik door de bomen het bos niet meer ziet. Een goede organisatie van alle actie, waar je nog niet aan hebt deelgenomen, is dan essentieel om er geen over het hoofd te zien. Zo kun je onder andere op een speciaal briefje aangeven v welk product de korting geldig is, bij welke winkel je deze kunt gebruiken, hoeveel geld het je zal besparen, wanneer je de korting gaat verzilveren en bijzondere voorwaarden die aan deze actie zijn verbonden.
 • Als een winkel je een laagste prijsgarantie geeft als een product bij een concurrent goedkoper aan wordt geboden, dan wil dit niet automatisch zeggen dat je hiermee ook het meeste geld bespaart, maar wel dat je bepaalde producten voordeliger kunt kopen. Het vergelijken van prijzen blijft dan ook essentieel om het maximale voordeel binnen te kunnen halen. Bovendien moet je de voorwaarden van dit soort garanties altijd grondig doornemen om addertjes onder het gras op tijd te kunnen ontdekken.
 • Door je aankopen op te splitsen in producten waar je korting op krijgt en items die volledig gratis zijn (eventueel nadat je deel hebt genomen aan een cashbackactie), zul je meer overzicht hebben over het voordeel dat je binnensleept. Wanneer je immers alleen maar kortingen krijgt, dan zullen deze je boodschappenbudget immers alleen maar voor een deel ontzien.
 • Door je voorraad goed te beheren kun je op de lange termijn aardig wat geld besparen. Dit is echter alleen mogelijk als je ook dit optimaal weet te organiseren. Zo kun je bijvoorbeeld met een gerust hart allerlei gratis product op voorraad nemen als deze niet onderhevig zijn aan bederf, zoals tandenborstels, wasmiddelen, toiletpapier, verzorgingsproducten, conserven, schoonmaakmiddelen en dergelijke. Uiteraard moet je wel over voldoende opslagruimte beschikken om dit te kunnen doen en rekening te houden met eventuele vervaldata en onnodige voedselverspilling.
 • Door samen met een vriend(in of familielid op koopjes- en voordeeljacht te gaan, deel je niet alleen een interessante hobby, maar ook kun je zo vaak nog meer geld besparen. Zo kun je bijvoorbeeld bepaalde kortingscodes of waardebonnen ruilen.
 • Werk met een speciale checklist voordat je op voordeeljacht gaat. Hierbij kun je onder andere denken aan zaken zoals:
  • zie er verzorgd uit zodat het winkelpersoneel je eerder wil helpen, het geven van voordeel gaat immers niet alleen gepaard met rechten, maar absoluut ook met een bepaalde mate van goodwill,
  • Zoek de vriendelijkste ogende medewerker die in de winkel aanwezig is en probeer een positief contact op te bouwen met deze persoon. Een volgende keer dat je gebruik wilt maken van een kortingsbon of aanbieding zal deze winkelmedewerker je dan wellicht nog herinneren en zal binnenhalen van voordeel een stuk eenvoudiger gaan.
  • Vertel zo snel mogelijk dat je gebruik wilt maken van een bepaald voordeel, zo voorkom je dat je wordt beschouwd als een lastige klant.
  • Verzamel gelijksoortige producten (waar je korting op krijgt) bij elkaar op de lopende band bij de kassa. Hierbij is het eveneens verstandig om de volgorde aan te houden die soms op kortingsbonnen staan vermeld zodat het voor een kassamedewerker nog gemakkelijker wordt om je voordeel te berekenen.
  • Waarschuw klanten die achter je staan bij de kassa dat je gebruik gaat maken van kortingsbonnen. Op deze manier voorkom je dat zij onnodig lang moeten wachten en wellicht geïrriteerd raken.
 • Bespaar op de kosten voor het printen van kortingsbonnen door ervoor te zorgen dat je printer niet alleen goedkope inkt gebruikt, maar ook op een zuinige afdrukstand staat. Bovendien kun je aardig wat euro’s in je eigen zak houden door nooit in kleur voordeel- of kortingsbonnen te printen. De kleur van een streepjescode is namelijk niet van belang, zolang deze maar goed gescand kan worden. In bepaalde gevallen kan winkelpersoneel echter lastig gaan doen als je niet in kleur hebt geprint, en je zelfs betichten van het kopiëren van bonnen.
 • Zet het geld dat je bespaart opzij, elke keer als je weer een voordeeltje binnen hebt weten te halen. Na verloop van tijd zul je merken dat dit bedrag aardig is opgelopen. Met dit gespaarde bedrag kun je na een bepaalde tijd jezelf, en/of je gezin, trakteren op iets leuks zoals een vakantie of een kleine traktatie.

Conclusie

Als je op een verantwoorde en handige manier te werk gaat dan kun je flink wat euro’s besparen door gebruik te maken van de meest uiteenlopende kortingscodes en aanbiedingen. Door je zaakjes goed te organiseren en niet als een kip zonder kop boodschappen te gaan doen, voorkom je bovendien dat er spullen vroegtijdig bederven, producten ongebruikt weg worden gegooid of je dagen aan een stuk een bepaald product op tafel moet zetten.

Op het moment dat je geld besparen, en het gebruik van kortingscodes en aanbiedingen, als een soort sport gaat zien, dan heb je er bovendien een zeer nuttige hobby bij. In tegenstelling tot de meeste andere hobby’s zal deze je4 echter geld besparen, in plaats van euro’s uit je zak kloppen. Als je zelfs samen met anderen kortingscodes en aanbiedingen gaat verzamelen, kun je regelmatig bepaalde voordeeltjes ruilen en nog meer geld besparen. Na verloop van tijd zul je merken dat geld besparen aan de hand van kortingscodes en aanbiedingen niet alleen erg leuk is, maar je ook in staat stelt om jezelf een aantal extra’s te gunnen doordat je beschikbare huishoudbudget minder wordt belast en je in de regel zelfs wat geld opzij kunt zetten. Op deze manier kun je dan ook ongemerkt sparen voor een duur product dat je wilt gaan kopen, of een droomvakantie met je gezin die al jaren wilt gaan boeken.

 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20