Gefaald onderzoek geeft aandeel Galapagos een stevige opdoffer

Galapagos is de laatste beursdag in mineur gestart. Het aandeel ging 6 procent lager nadat het Artrosemiddel Roccella faalde in onderzoeksfase2.

De Bel20 startte de beursdag vrijdagochtend met een zeer bescheiden winst. De Belgische aandelenkorf ging 0,1 procent hoger.

Al ging één van de twintig steraandelen bij de beursopening stevig onderuit. Het biotechnologie Galapagos moest bij de start 6 procent aan beurswaarde inboeten. Het aandeel van het bedrijf miste zijn start omdat het artrosemiddel Roccella faalde in onderzoeksfase2. Via Twitter laat Onno van de Stolpe, CEO bij Galapagos, weten dat het onderzoek niet zonder risico’s was maar drukt toch zijn verrassing uit dat het middel zo totaal faalde.

Koploper in de Bel20-index vrijdagochtend is Solvay. JP Morgan heeft het koersdoel van het chemieconcern opgetrokken van 94 naar 104 euro.

Ook het farmabedrijf UCB wint wat terrein vrijdagochtend. Het aandeel stijgt met 0,5 procent. Het bedrijf verhuist zijn Britse activiteiten naar een nieuwe campus in Windlesham.

Klein herstel Europese beurzen na stevige duik donderdag

De Euro Stoxx 50 kon na de rode cijfers donderdag een kleine herstel optekenen bij de beursopening. De index steeg met 0,7 procent.

Het technologiebedrijf ThyssenKrupp was één van de opvallendste winnaars in onze buurlanden. Het aandeel ging maar liefst 24 procent hoger. Volgens de Duitse media staat er een koper klaar voor de staalafdeling van het bedrijf.

Het luxeconcern LVMH ging 7 procent hoger. Het bedrijf kon resultaten voor het derde kwartaal voorleggen die veel hoger lagen dan de verwachtingen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20