Europese beurzen duiken stevig in het rood

De Europese beurzen doken donderdag stevig in het rood. De Brusselse sterindex Bel20 verloor 2,12 procent en geen enkel aandeel hield de voeten droog.

Antisnurkbedrijf Nyxoah verliest 2,33 procent naar 18,90 euro. Dat is slechts iets hoger dan de introductieprijs van 17 euro waartegen het Waalse bedrijf vorige maand naar de Brusselse beurs trok. Nyxoah ontwikkelde technologie tegen slaapapneu en het bijbehorende nachtelijk gesnurk.

De vestiging van Novartis in Vilvoorde wil zijn organisatie aanpassen, wat mogelijk een impact kan hebben op het personeel. Dat meldt het farmabedrijf donderdag. ‘Maximaal 42 werknemers zullen een impact kunnen voelen, maar we zullen hen zo veel mogelijk begeleiden naar andere jobs, binnen of buiten Novartis’, klinkt het. In Zwitserland verliest het aandeel 2,33 procent.

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair schrapt voor het komende winterseizoen vluchten en schroeft de aanwezigheid terug in een aantal landen, waaronder België. De maatregel komt er doordat het aantal besmettingen met het coronavirus in veel Europese landen weer stijgt en de vraag naar tickets daalt. Het aandeel keldert 4,27 procent.

In Amsterdam verliest ABN Amro een dik procent. Volgens de Nederlandse krant De Telegraaf heeft het Openbaar Ministerie een witwasonderzoek tegen de grootbank bijna afgerond. Daardoor kunnen de onderhandelingen over een schikking starten. De verwachting is dat ABN Amro daarvoor zo’n 400 miljoen euro zal neertellen.

Lees ook: Verkoopgolf teistert Europese beurzen: tweede coronapiek doet beleggers bibberen

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20