Geen ontslagen bij sluiting weverij Bekaert in Waregem

Staaldraadproducent Bekaert sluit zijn weverij in Waregem. Daarover heeft het bedrijf met de sociale partners een akkoord gesloten. In de weverij werken zesentwintig mensen, maar het bedrijf heeft aangegeven dat de betrokkenen een nieuwe functie in de vestiging in Zwevegem zullen krijgen aangeboden. Er zullen dan ook geen ontslagen vallen.

De activiteiten van de weverij worden overgebracht naar vestigingen in Aalter en Hlohovec in Slovakije. De verhuis was al langer gepland, maar diende te worden versneld nadat de huurovereenkomst door de groep Thermote & Vanhalst, eigenaar van de site in Waregem, was opgezegd. Thermote & Vanhalst, producent van vorkheftrucks, wil het complex immers zelf in gebruik nemen.

Bekaert kondigde aan de verhuis van de activiteiten gefaseerd zal worden doorgevoerd. Bekaert produceert in Waregem staaldraden voor transportbanden. De productie diende voor een verdere afwerking naar Hlohovec gevoerd te worden, wat voor een belangrijke meerkost zorgde.

Meer
Mijn Volglijst

Valuta: dollar fundamenteel beter dan euro

27/11/2021 09:24

(ABM FN-Dow Jones) Fundamenteel staat de Amerikaanse dollar er beter voor dan de euro. Dit vindt valuta-analist Joost Derks van iBanFirst.

Daarbij verslechtert de coronasituatie in Europa "in rap tempo met mogelijk hardere lock-downs tot gevolg". De euro/dollar is hier afgelopen week ook al op vooruit gelopen, maar werd aan het eind van de afgelopen handelsweek een halt toegeroepen, zag Derks.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20