Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 06 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Geautomatiseerde vertalingen doen verkopen op eBay met 10% stijgen

Logo Business AM
Economie

22/05/2019 | Marc Horckmans | 3 min leestijd

Het gebruik van artificiële intelligentie heeft online retailer eBay de kans geboden zijn verkoop gevoelig op te drijven. Dat zegt een onderzoek door wetenschappers aan de Washington University en het Massachusetts Institute of Technology (MIT). De studie bevestigt volgens de onderzoekers dat innovaties zoals artificiële intelligentie wel degelijk de productiviteit ten goede komen.

Vijf jaar geleden introduceerde eBay op zijn platform een vertaaldienst met artificiële intelligentie voor de verkoop van producten tussen de Verenigde Staten en de Spaanssprekende landen van Latijns-Amerika. De implementering van de kunstmatige intelligentie verhoogde de omzet van de Amerikaanse verkopers in de Spaanssprekende landen met 10,9 procent.

Taalbarrières

“Hieruit kan men afleiden dat artificiële intelligentie kopers en verkopers kan helpen om taalbarrières te passeren,” zeggen de onderzoekers. “Ook voordien bood eBay aan zijn gebruikers nochtans een automatische vertaling aan. De toevoeging van de kunstmatige intelligentie bleek de accuraatheid van de service substantieel te versterken.”

Ook bij de introductie van de technologie op vertaaldiensten voor platformen in de Russische, Italiaanse en Franse taal bleek een positief resultaat. De geboekte voordelen kunnen volgens de onderzoekers vergeleken worden met een reductie van 26 procent in de fysieke afstand tussen de verkoper en koper.

“De conclusies van de studie tonen aan dat taalbarrières een belangrijke hinder voor grensoverschrijdend verkopen kunnen zijn,” benadrukt onderzoeksleider Erik Brynjolfsson, expert productiviteit aan het Massachusetts Institute of Technology. “De aanpak van dergelijke problemen vormt voor de sector dan ook een prioriteit. Bovendien kan met hieruit besluiten dat een verbetering van de automatische vertalingen de wereld van eBay een grotere connectiviteit bezorgt.”

Pessimisten

De onderzoekers wijzen erop dat dergelijke innovaties op de handel een sterke invloed kunnen hebben. “Vaak moet men daarbij vaststellen dat de introductie van nieuwe concepten organisatorisch of technologisch een belangrijke uitdaging vormen,” verduidelijken ze.

“Veel bedrijven hebben de voorbije jaren in machine learning en artificiële intelligentie geïnvesteerd. De introductie van deze nieuwe technologieën bood grote verwachtingen op het gebied van efficiëntie-verbeteringen.”

“Tegelijkertijd bleek het in realiteit echter vaak bijzonder moeilijk om de beloofde arbeidsproductiviteit en economische activiteit te registreren. Dat lokte bij een aantal technologie-pessimisten dan ook de bemerking uit dat artificiële intelligentie de productiviteit weinig baten opleverde.”

“Deze nieuwe studie toont echter dat significante meerwaarden kunnen worden gemeld wanneer de innovatie daadwerkelijk is geïmplementeerd.”


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks