Gazprombank mag in bitcoin handelen van Zwitserse overheid

Gazprombank, een Zwitserse dochter van het Russische Gazprom, mag van de lokale regulator cryptomunten aanbieden. Er mogen ook contracten opgesteld worden met bitcoin als valuta.

Gazprombank heeft donderdag aangekondigd dat het van de Zwitserse financiële waakhond Finma de toestemming heeft gekregen om cryptodiensten aan te bieden. De Zurichse bank is het eigendom van het Russiche Gazprombank, dat de derde grootste bank van Rusland is. Het is ook meteen de derde grootste financiële speler in Centraal en Oost Europa.

Gazprombank Zwitserland biedt traditionele financiële producten aan aan zowel commerciële als particuliere klanten.

Cryptotrading

Met de nieuwe toestemming op zak zal de bank aan klanten cryptotrading kunnen aanbieden. In eerste instantie zal die dienst niet voor iedereen beschikbaar zijn, meldt de bank. ‘De nieuwe diensten zullen onder andere de aan- en verkoop van bitcoin inhouden. Daarnaast zullen we ook opslagmogelijkheden voor grote spelers aanbieden. Gazprombank zal daarna de dienst langzaam openstellen naar andere cryptomunten en andere producten en diensten’, klinkt het.

‘Betrouwbaar’

‘De klanten krijgen toegang tot cryptomunten, terwijl het bijhouden van die munten door een betrouwbare Zwitserse, volledig gereguleerde bank, geregeld wordt’, staat er in de aankondiging te lezen.

‘We verwachten dat digitale middelen steeds belangrijker zullen worden in een globale economie, en dan zeker voor ons specifieke, huidige en potentiële klantenbestand.’

Meer