GameStop duikt dieper in rode cijfers

GameStop is het afgelopen kwartaal dieper in de rode cijfers gedoken, ondanks een hogere omzet. Dit bleek woensdag nabeurs uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse retailer van computerspellen.

GameStop boekte het afgelopen kwartaal een nettoverlies van 105,4 miljoen dollar, ofwel 1,39 dollar per aandeel, in vergelijking met een verlies van 18,8 miljoen dollar ofwel 0,29 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder.

De omzet steeg van 1,0 miljard dollar in de dertien weken eindigend op 31 oktober 2020 naar 1,3 miljard dollar de afgelopen verslagperiode. De groei van de omzet werd gedeeltelijk toegeschreven aan “nieuwe en uitgebreide merkrelaties”.

Problemen met de toeleveringsketen voor zijn

Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een verlies van 0,52 dollar per aandeel op een omzet van 1,2 miljard dollar.

De inventaris bedroeg aan het einde van het kwartaal 1,1 miljard dollar, vanwege vervroegde investeringen in voorraden om aan de toegenomen vraag van klanten te kunnen voldoen en om problemen met de toeleveringsketen voor te zijn.

Daling van meer dan 3 procent

Het bedrijf sloot het kwartaal af met 1,4 miljard dollar aan contanten en equivalenten en een openstaande laagrentende lening van 46,2 miljoen dollar.

Het aandeel GameStop daalde woensdag in de elektronische handel nabeurs meer dan 3,0 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20