“Drie op de vier handelaars hebben voorraadtekort voor feestdagen”

Drie kwart van de handelaars heeft door bevoorradingsproblemen de voorraden niet zoals andere jaren kunnen aanvullen in de aanloop naar de eindejaarsfeesten. Veel handelaars vrezen dat ze in die belangrijke verkoopperiode tot een kwart omzet, en sommigen zelfs de helft, zullen verliezen. Dat besluit Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen NSZ uit een rondvraag bij 256 handelaars.

“De leveringen laten vaak op zich wachten en we stellen dit vast in vrijwel alle sectoren. Of het nu gaat om vrijetijdsbesteding, speelgoed of zelfs meubelen: detailhandelaars zitten min of meer in hetzelfde schuitje”, zegt het NSZ. En de voorraadtekorten dreigen aan te slepen, want bij meer dan zeven op de tien handelaars is de leveringstermijn minstens twee maanden of is die onbepaald. “Het is dan ook duidelijk dat het voor detailhandelaars moeilijk is om een planning op te maken.” “We zien nu al een verlies van maximaal 25 procent voor acht van de tien detailhandelaars, maar als de situatie aanhoudt tot aan de vooravond van de feestdagen, kan het verlies voor een derde van hen oplopen tot 50 procent van hun omzet”, verwacht het NSZ.

Meer
Mijn Volglijst

Olieprijs stijgt

02/12/2021 19:44

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is donderdag gestegen. Bij een settlement van 66,50 dollar werd een vat West Texas Intermediate 1,4 procent duurder.

OPEC en zijn bondgenoten zullen de productie in januari conform de bestaande afspraken met 400.000 vaten per dag verhogen, ondanks de zorgen over de mogelijke impact van de omikron-variant van het coronavirus. Dit is de uitkomst van de OPEC+ vergadering die donderdag werd gehouden.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20