Galapagos rode vlek in verder vrolijke Bel20

De Bel20 sluit af in de donkergroene cijfers, met groeten van ING. De belangrijkste verliezer Galapagos vormt daarbij een schrik contrast.

Goede tijden op de Bel20, zo lijkt het toch als u de Belgische sterindex van ver bekijkt. Met 1,3 procent winst opent de week positief voor beleggers. Dat is ook grotendeels correct, het merendeel van de aandelen sluit maandag positief af.

Maar dan is er natuurlijk ook Galapagos. De veelgeplaagde biotecher doet er nog eens 5,8 procent af, het aandeel is nog 66,4 euro waard. In Mechelen moesten ze vorige week het stopzetten van testen met ziritaxestat melden. Dat experimentele middel tegen de dodelijke longziekte IPF werkt niet en dat drijft de koersen naar beneden. Sinds de mededeling is een aandeel van Galapagos maar liefst 27 procent minder waard. In totale beurswaarde komt dat op een verlies van 1,5 miljard euro. Niet de beste week, daar.

Wel een opsteker voor ING: Morgan Stanley besloot fanmail te schrijven naar ING na het kwartaalrapport van die laatste vorige week. Het advies staat op kopen en dat doet de belegger massaal. Deutsche Bank verhoogde trouwens ook het koersdoel voor de bank, het aandeel stijgt met bijna 7 procent.

Verder op de Bel20 recupereren zowel Barco als AbInBev van slaag vorige week. Barco krijgt de zilveren plak en doet er 3,8 procent bij. De Belgische bierbrouwer stijgt met 3 procent na het ontslagnieuws over de fabriek in Jupille.

Aan de onderkant van de tabel bengelen ook nog Telenet, met 1,9 procent verlies, en ArgenX, 1,7 procent in het rood.

Verder op de beurs was er aandacht voor Sioen. De familie heeft de eigen aandelen in het vizier en biedt nu 4 euro meer per stuk. Het aandeel gaat 17 procent hoger, een technisch stukje beursspel van de textielfamilie.

Verder is er ook nog een significante marktuitbreiding op komst voor Aedifica. Het immobedrijf kondigt een aankoop in Ierland aan. Het project, goed voor 25 miljoen euro, komt er in Mallow, county Cork. Het is een dubbelslag, want daarmee legt Aedifica het vuur aan de schenen van Confinimmo. Anderzijds zou Ierland zowel op vastgoedvlak als zorgvlak een duurzame investering kunnen zijn. Het aantal 65+ssers in Ierland stijgt snel, de vastgoedprijzen zo mogelijk nog sneller, zeker in Cork. Het aandeel doet er een procent bij.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20