Galapagos duwt Bel20 in het rood

Op de laatste beursdag van deze week hebben bijna alle Europese beurzen de dag in het rood afgesloten. Galapagos was de grootste verliezer in de korf van de 20 belangrijkste aandelen in België.

De Bel20 heeft de beursdag afgesloten met een verlies van 0,55 procent. Toch kunnen de beleggers terugblikken op een mooi week. De Belgische aandelenindex sluit de week af op 3 191,33 punten. Begin deze week stond de index op 3.050 punten.

Het farmaceutische bedrijf Galapagos leed een verlies van 6,52 procent. De beleggers reageerde teleurgesteld op het rapport dat geen nieuws bevatte. Er werd gehoopt op meer nieuws rond gesprekken met de Amerikaanse farmawaakhond rond filgotinib. 

De chemiespecialist Solvay was een van de grootste winnaar op de Bel20. Ondanks een omzetverlies van 12 procent ging het aandeel 1,43 procent hoger. De slabakkende vliegtuig-, auto-, olie-, gas- en bouwsectoren spelen de groep parten.

ArcelorMittal heeft gisteren kunnen uitpakken met beter dan verwachte kwartaalcijfers. De omzet van de staalgigant steeg op kwartaalbasis van 10.976 miljoen dollar naar 13.266 miljoen dollar. Na een daling donderdag is het aandeel vrijdag 2,42 procent hoger gegaan.

Allianz schrapt inkoopprogramma

Allianz kon de beursweek afsluiten met een winst van 0,94 procent. De Duitse verzekeringsmaatschappij liet weten dat het het eerder opgeschorte aandeleninkoopprogramma schrapt. Allianz was van plan om 750 miljoen euro aan eign aandelen te kopen.

Tegenvallend nieuws over een potentieel coronamiddel duwde het aandeel van het farmaceutische bedrijf Novartis 0,17 procent lager. Uit een onderzoek blijkt dat het medicijn Canakinumab de overlevingskanten niet significant verhoogt zonder invasieve mechanische beademing.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20