Franse Uber-concurrent Heetch rijdt ook rond in Vlaanderen

Heetch, een taxidienst die ook de mosterd bij Uber heeft gehaald, start net deze week ook zijn dienst op in Antwerpen. Gisteren kondigde Uber de eerste auto’s aan in Leuven, Gent en Antwerpen.

Tenzij u in Brussel woont of werkt, heeft u wellicht nog niet van Heetch gehoord. De Franse app, op hetzelfde systeem gestoeld als heerser Uber, bestaat nochtans al even in onze hoofdstad. Nu zijn ze ook aanwezig in Antwerpen, weet De Tijd.

Heetch is er al sinds 2013, het ontstond in Frankrijk. Geestelijke vaders zijn Mathieu Jacobs, Aylic Petit en Teddy Pelerin. Eerst werkte ook Heetch met deelwagens, maar ook zij moesten overschakelen naar chauffeurs die een vergunning hebben.

Franse slag

In eerste instantie ontplooide Heetch zich in de Franstalige markten. Het boekte successen in Frankrijk, Algerije en Marokko en dus ook Brussel. Daar moest de dienst, net zoals Uber, ook even de activiteiten staken door de strenge taxiwetgeving in de hoofdstad.

Nu die legale barrières zijn weggehaald, is Heetch er klaar voor de taxistrijd. En dat wil ook zeggen dat het in Vlaanderen de vleugels uitslaat. Antwerpen staat als eerste op het menu, daar kan u vandaag al een taxi van Heetch bestellen.

Bijna winstgevend

Volgens de eigenaars is Heetch intussen ook bijna winstgevend, een claim die Uber niet kan leggen. Nochtans neemt Heetch slechts 15 procent commissie, dat moet alvast potentiële chauffeurs over de streep trekken. Eind vorig jaar haalde het bedrijf nog 35 miljoen euro omzet.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20