Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 30 MEI

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Franse staat stelt eisen bij redding Renault

Logo Business AM
Auto

22/05/2020 | Emmanuel Vanbrussel | 2 min leestijd

De Franse minister van Financiën Bruno Le Maire - EPA

De Franse autoproducent Renault bevindt zich in een zeer ernstige crisis en ‘vecht voor zijn voortbestaan’. Dat heeft de Franse minister van Economie en Financiën Bruno Le Maire vrijdag laten verstaan in een interview met de krant Le Figaro.

Het bedrijf heeft voor 5 miljard euro staatsgaranties gevraagd, zegt de minister. ‘Ik heb die leningen nog niet ondertekend’, zo beklemtoont hij ook. De Franse regering eist verschillende engagementen van Renault. Het gaat onder meer om de productie van elektrische voertuigen en over de vestiging van technologisch geavanceerde activiteiten in Frankrijk.

Symbolische fabriek

Le Maire vraagt ook om de grote Renault-fabriek in Flins, in de omgeving van Parijs, open te houden. ‘Dat is het standpunt van de regering en van de staat als aandeelhouder’, zegt hij in een interview met de zender Europe 1. Flins is de grootste Renault-site op het Franse vasteland en stelt meer dan 2.600 mensen tewerk. Volgens het satirische blad Le Canard Enchaîné zou Renault die site willen sluiten.

De minister zegt nu de voorstellen van Renault af te wachten. ‘Er is dringend actie nodig’, zo waarschuwt hij. ‘Renault kan verdwijnen.’ Hij is er wel van overtuigd dat het bedrijf de crisis kan overwinnen, als het zijn strategie aanpast. Daarbij is het volgens hem cruciaal dat er wordt ingezet op vooruitstrevende technologie en elektrische voertuigen.

Lees ook: Doek valt voor Renault Espace

Source: AFP


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Meest bekeken

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO