Frankrijk stelt deadline voor sancties visserijruzie met VK uit tot vanavond

De Franse president Emmanuel Macron zei maandag dat zijn regering de uitvoering van sancties tegen het Verenigd Koninkrijk (VK) over een visserijruzie uitstelt tot dinsdagavond. Beide partijen bespreken nieuwe voorstellen om het geschil op te lossen.

Frankrijk beweert dat het VK zich niet houdt aan een post-Brexit-overeenkomst over de toegang tot Britse visgronden. Macron had eerder gezegd dat Frankrijk vanaf middernacht op maandag vergeldingsmaatregelen zou nemen. Zo zou het land de controles op vrachtwagens uit het VK opvoeren en Britse vissersschepen te verbieden aan te meren in Franse havens.

“De besprekingen zijn hervat op basis van een voorstel dat ik aan premier Boris Johnson heb gedaan”, zei Macron tegen verslaggevers in het kader van de klimaatconferentie in Glasgow.

“We zullen zien waar we morgen aan het eind van de dag staan, en of de zaken echt zijn veranderd.”

UPDATE

Ondertussen raakte bekend dat Frankrijk de Cornelis Gert Jan, de in beslag genomen Britse vissersboot, heeft vrijgegeven. Het schip ligt momenteel nog in de haven van Le Havre, waar het de afgelopen dagen aan de ketting lag. Frankrijk confisqueerde het schip omdat het niet de juiste licentie had om in Franse wateren naar Sint-Jakobsschelpen te dreggen, de kapitein sprak dat tegen.

Meer
Mijn Volglijst

Bois Sauvage respecteert beslissing omtrent Recticel

06/12/2021 17:04

(ABM FN) Compagnie du Bois Sauvage respecteert de beslissing van een meerderheid van de Recticel-aandeelhouders om de divisie Engineered Foams te verkopen. Dit liet de holding maandag nabeurs weten. 

“Een algemene vergadering met zo'n hoge participatiegraad mag heel positief genoemd worden”, benadrukte de holding dan ook. 

Wel betekent dit dat het Oostenrijkse Greiner de verkoopovereenkomst met betrekking tot het belang van 27 procent van Bois Sauvage kan beëindigen, aldus de holding. 

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20