Ford Mustang opnieuw populairste sportwagen van het jaar

De Amerikaanse autobouwer Ford slaagde er vorig jaar in om 69.069 exemplaren van zijn iconische sportmodel Mustang te verkopen. Daarmee kroonde de Mustang zich tot meest populaire sportwagen van de wereld. Dat blijkt uit een rapport van consulent S&P Global Mobility.

Het model voert inmiddels al zeven jaar op rij de ranglijst aan. De Ford Mustang ging in de rangschikking de Dodge Challenger en de Porsche 911 vooraf.

Zevende jaar

De verkoop van de Mustang, een wagen die recent zijn 58ste verjaardag heeft gevierd, werd volgens Ford het voorbije jaar vooral door de versies Mach 1 en Shelby GT500 gedragen. Dit laatste model is naar eigen zeggen het krachtigste type dat Ford ooit voor gebruik op de openbare weg heeft ingezet.

“Het iconische ontwerp, een indrukwekkende aandrijflijnen en een gepassioneerde wereldwijde gemeenschap dragen er samen toe bij dat de Mustang zich voor het zevende jaar op rij tot leider op de wereldwijde markt voor sportwagens kon kronen”, beklemtoonde Kumar Galhotra, president van Ford Blue, in een commentaar op het rapport.

Statistieken van Ford tonen dat de Verenigde Staten voor de Mustang de belangrijkste afzetmarkt van de wereld blijven. De thuisbasis van het merk vertegenwoordigt immers 76 procent van de wereldwijde verkoop van de sportwagen.

Mach-E

De sterkste groei kon vorig jaar wel worden opgemerkt in Nieuw-Zeeland (54,2 procent), gevolgd door Brazilië (37,3 procent) en Zuid-Korea (16,6 procent). De elektrische Mach-E, het jongste lid van de Mustang-familie, kon eveneens op een succesvol jaar terugkijken en wierp zich bij Ford als een van de populairste producten uit de hele portfolio op.

Opmerkelijk genoeg kon de Mustang zich het voorbije jaar in de Verenigde Staten niet tot meest populaire sportwagen van het land noemen. Het model verkocht op zijn Amerikaanse thuismarkt 52.414 exemplaren.

Op de eerste plaats staat de Dodge Challenger met 54.313 eenheden. Dat model wordt echter nagenoeg uitsluitend op de Amerikaanse markt te koop aangeboden. De populariteit van de Ford Mustang liet bovendien ook een daling optekenen tegenover het jaar voordien. Toen werden er van het type immers 80.577 exemplaren verkocht.

De Duitse autobouwer Porsche haalde vorig jaar wereldwijd een verkoop van 38.464 exemplaren.

(kg)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20