Markten:
Markten inladen...

VRIJDAG 05 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Ford belooft 50.000 beademingstoestellen in 100 dagen, maar komen ze niet te laat?

Logo Business AM
Coronacrisis

31/03/2020 | Emmanuel Vanbrussel | 2 min leestijd

De Amerikaanse industriële reuzen Ford en GE slaan de handen in elkaar voor de noodproductie van beademaars. - EPA

De Amerikaanse industriële reuzen Ford en General Electric slaan op aandringen van president Donald Trump de handen in elkaar voor de noodproductie van beademaars.

Ford en General Electric (GE) hebben beloofd 50.000 beademingstoestellen te bouwen in 100 dagen om te strijden tegen het nieuwe coronavirus. De productie zal op 20 april starten. Circa 500 arbeiders zullen in drie shifts continu produceren, zo kondigde Ford aan.

Tegen eind april moet de teller op 1.500 stuks staan en tegen eind mei zou de kaap van 12.000 toestellen gehaald moeten zijn. Vanaf juli zou de capaciteit circa 30.000 toestellen per maand bedragen.

Het productieplan dat Ford aankondigde

Race tegen de klok

De vraag is evenwel of de toestellen niet te laat gaan komen om de acute crisis in almaar meer Amerikaanse staten op te vangen. Andrew Cuomo, de gouverneur van New York, wees op een tekort van 22.000 toestellen in de komende drie weken. Een snellere productiestart is evenwel niet mogelijk, omdat beademingstoestellen complexe apparaten zijn met tal van componenten.

Ford gaat ook plastic gezichtsmaskers vervaardigen en zal 3M helpen bij het opdrijven van de productiecapaciteit beademingstoestellen. Nog andere bedrijven, zoals autobouwer General Motors, hebben aangeboden de regering te helpen bij het produceren van medische uitrusting, nadat president Trump daar op weinig subtiele wijze op aandrong.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks