Filipijnse gewichtsheffer krijgt twee woningen en 660.000 dollar omdat ze haar land eerste Olympische gouden medaille ooit bezorgt

De Fliipijnse gewichtsheffer Hidilyn Diaz heeft voor een primeur gezorgd op de Olympische Spelen. Ze is de eerste atlete van haar land die de eerste plaats kon bemachtigen op het gigantische sportevenement. Volgens Bloomberg krijgt ze voor haar prestatie twee woningen en 660.000 dollar.

Het is de droom van ieder atleet: goud halen op de Olympische Spelen. Diaz is er als eerste atlete van haar land in geslaagd om die droom te verwezenlijken. De 30-jarige gewichthefster pakte goud in de categorie onder de 55 kilogram. Ze is erin geslaagd om een totaal gewicht van 224 kilogram te heffen. Dat was meteen ook een olympisch record.

Appartement ter waarde van 280.000 dollar

De sterke prestatie van Diaz is ook de Filipijnse regering niet ontgaan. De atlete zal bij haar thuiskomst maar liefst 660.000 dollar ontvangen van de regering en enkele handelszaken. Bloomberg meldt dat het prijzengeld gegarandeerd is voor elke Filipijnse atleet die goud wint, maar dat was tot nu toe nog nooit gebeurd.

Bovenop het prijzengeld krijgt de gewichtsheffer vastgoed van verschillende partijen. Zo geeft Abraham Tolentino, de voorzitter van het Filipijnse Olympische Comité haar een huis en grond in Tagaytay. Daarenboven ontvangt ze een appartement in Eastwood City ter waarde van 280.000 dollar van de Filipijnse/Chinese miljardair Andrew Lim Tan.

“Het is ongelofelijk, het is een droom die uitkomt”, zei Diaz in een reactie aan het persagentschap AFP. “Ik wil tegen de jonge generatie in de Filippijnen zeggen: jullie kunnen deze droom van goud ook hebben. Dit is hoe ik begon en uiteindelijk is het me gelukt om mijn doel te bereiken.” De atlete had in 2016 ook al de zilveren medaille gewonnen tijdens de Spelen in Rio. Het was toen twintig jaar geleden dat de Filipijnen nog eens een medaille konden bemachtigen op de Olympische Spelen.

(bzg)

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20