Het is feest op de financiële markten

Na een sombere oktober zijn de aandelenmarkten in feeststemming aan het begin van november. Bedrijfsresultaten verslechteren, maar er is goed nieuws met betrekking tot de inflatie en dus het beleid van de centrale banken.

Waarom is dit belangrijk?

De markten zullen de komende maanden worden beïnvloed door twee belangrijke trends. Aan de ene kant de inflatie en het beleid van de centrale banken met betrekking tot de rentetarieven. Aan de andere kant het risico op een recessie en de invloed daarvan op de bedrijfsresultaten. Het is moeilijk te zeggen welke factor zal overheersen.

In het nieuws: een zeer goede dag op de markten.

  • Dit geldt met name voor de Bel 20, die sinds het begin van het jaar helemaal niet in feeststemming was (-8%). De koers steeg vanochtend met 2,5%. Dit is de beste prestatie van het jaar.
  • De CAC 40 herstelt +1,64%, na enkele moeilijke weken met enkele opvallende dalingen, met name aan de kant van Alstom (+4,16%) en Sanofi (+0,73%).
  • De Dax stijgt met 1,5% terwijl de Euronext-index met 1,27% stijgt.
  • Het herstel begon gisteravond al aa
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer