Federale Verzekering neemt Antwerpse sectorgenoot over

De Belgische verzekeringsmaatschappij Federale Verzekering neemt een deel van de activiteiten van het Antwerpse BDM over. De overname is goed voor 35 miljoen euro extra jaaromzet.

Specifiek neemt Federale Verzekering de verzekeringen voor brand, ongevallen, allerlei risico’s en pleziervaarten over van BDM. De marineverzekeringen blijven in handen van de moedergroep The Navigators.

BDM is een zogenaamde gevolmachtigde onderschrijver. Die verkoopt zijn eigen verzekeringen en laat zich herverzekeren bij andere partijen. Het bedrijf werd in 1934 opgericht en kwam in 2017 in handen van The Navigators, een dochterbedrijf van het Amerikaanse Hartford. In 2018 boekte de Antwerpse verzekeraar een omzet van 5 miljoen euro.

Omzetgroei

Federale Verzekering, een coöperatieve verzekeraar zonder externe aandeelhouders, heeft de ambitie om te groeien naar meer dan 500 miljoen euro omzet tegen 2020 en de overname van BDM kadert in dat plan. BDM zou op jaarbasis 35 miljoen euro moeten bijdragen aan de omzet van Federale Verzekering.

‘BDM heeft de technische kennis om polissen op maat en voor nichemarkten te maken, is graag gezien bij de makelaars en is zeer complementair met onze eigen activiteiten. Door deze bredere productmix kunnen we nog steviger groeien’, zegt CEO Tom Meeus.

Nog maar tweede overname

Het is nog maar de tweede overname van Federale Verzekering sinds zijn oprichting in 1911. Twee jaar geleden nam het de eveneens Antwerpse verzekeraar Optimco over. Onder andere die overname stuwde de omzet van bedrijf met 21 procent in 2019.

Elk jaar keert de verzekeraar een deel van zijn winst uit aan zijn klanten. Vorig jaar bedroeg die uitkering 13,2 miljoen euro.

Overname verandert niets

De overname verandert niets voor de klanten van BDM. Ook de kantoren blijven in Antwerpen en alle werknemers in de overgenomen takken blijven behouden. ‘We zijn blij dat we onze eigen koers kunnen blijven varen en dat de beslissingsmacht van onze aandeelhouder zich in België bevindt’, klinkt het bij CEO Jos Gielens.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20