“De Federal Reserve zal de rente nog met minstens 1 procentpunt verhogen”

Mary Daly, de voorzitter van het regionale Fed-kantoor in San Francisco, heeft een niet zo positieve boodschap voor de beleggers: “Het is nog te vroeg om te stoppen met de rente te verhogen.” Zij verwacht dat de Federal Reserve de rente nog met ten minste 1 procentpunt zal optrekken.

Waarom is dit belangrijk?

Beleggers reageerden vorige week positief op het inflatierapport van het Amerikaanse ministerie van Arbeid. Daaruit bleek dat de inflatie in oktober uitkwam op 7,7 procent op jaarbasis. Dat was 20 basispunten minder dan verwacht. Er wordt nu gehoopt dat de Federal Reserve daardoor in december zal uitpakken met een mindere forse renteverhoging. Tijdens de jongste vier beleidsvergaderingen opteerden Jerome Powell en zijn team telkens voor een verhoging met 75 basispunten.

In het nieuws: in een interview met de Amerikaanse nieuwssite CNBC merkt Daly op dat het nog te vroeg is om de renteverhogingen te staken. "Zo'n beslissing ligt zelfs niet op de tafel", klinkt het.

  • Ze verwacht dat de monetaire instelling de rente met minstens nog 1 procentpunt zal verhogen. "Pas daarna kunnen we overwegen om te stoppen met de rente op te trekken", aldus Daly.
  • Volgens haar zal de rente op het hoogtepunt stranden op 4,75 à 5,25 procent. Vandaag bedraagt die 3,75 à 4
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.