Fed bezorgd om impact coronacrisis op Amerikaanse economie

De Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, laat zijn monetair beleid vooralsnog onveranderd en belooft opnieuw alle mogelijke middelen te gebruiken om de economie door de coronacrisis te loodsen.

Er was al verwacht dat er geen wijzigingen zouden komen, mede vanwege de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. De rentevoet blijft in een vork van 0 tot 0,25 procent en dat blijft zo tot de arbeidsmarkt weer aantrekt.

In een toelichting legt de Fed een direct verband tussen de aanpak van de coronapandemie en economisch herstel. ‘Het pad van de economie zal sterk afhangen van het verloop van het virus. De aanhoudende volksgezondheidscrisis zal op korte termijn blijven wegen op de economische bedrijvigheid, de werkgelegenheid en de inflatie, en houdt aanzienlijke risico’s in voor de economische vooruitzichten op middellange termijn.’

Steunplan

De Fed blijft bij haar eerdere standpunt: een stimulusplan van de overheid is dringend nodig, maar indien nodig kan de centrale bank ook verdere monetaire stimulansen geven.

Lees ook: Biden of Trump? Beleggers stellen eerder hun hoop op deze man: Fed-baas Powell

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20